„Az ország elsőszámú, kisgyerekes anyukákat megmozgató online edzőterme, ahol olyan órákon tornázhatnak az érdeklődők, amelyeket az oktatók is lelkesen végigsportolnak.” – írja Kádár-Papp Nóra a Gyerünk, anyukám megálmodója a gyerünkanyukám.hu-n. A több tízezer édesanyát online videók formájában megmozgató Nóra igazi közösséget épített, történetéből pedig egy könyv is született.

Kádár-Papp Nóra - Gyerünk, anyukám

A Tea Kiadó gondozásában megjelent könyvből kirajzolódik annak a mozgalomnak a története, amelynek rajongótábora sok ezer leadott kilót, megmentett házasságokat és boldogabb anyai pillanatokat köszönhet. Kádár-Papp Nóra, a Gyerünk, anyukám! megálmodója őszinte, humoros és szemléletformáló szövegeiben a saját mindennapjaiba enged bepillantást, melyekből követői megélhették, hogy nincsenek egyedül a kisgyerekes lét nehéz perceiben.

„Emlékszem, belemondtam a tükörbe, hogy »anyám, elég nagy szarban vagy, és ugye tudod, hogy csak magadra számíthatsz?«. Elvárások, célok és terv nélkül kezdtem akkor már sokadszor a mozgást. (…) Rettenetes erőnléttel, meggyengülve és elszomorodva, a gyerekek »sűrű hálójában« adtam magamnak még egy esélyt. Egy sokadikat. Ami minden olyan anyának jár, aki szeretne otthon lenni a saját életében és bőrében.”

Kádár-Papp Nóra a Gyerünk, anyukám

A legjobb tárcairodalom műfajába illő, többnyire nevettetően szellemes szövegek a lelki gondokon túl a kisgyerekes anyák életmódbeli problémáiról, a szülést követően megfelelő testmozgás nehézségeiről, a motivációról, a sikerekről és a kudarcokról is szólnak. Mindeközben az olvasó azt is végigkísérheti, hogyan lett Kádár-Papp Nóra ötletéből egy nagy stáb, hatalmas rajongótábor és egy sikeres vállalkozás, melyet lelkes anyukák közös erőfeszítése éltet.