Kereki Kriszta vagyok, főleg esküvői gyöngyékszereket tervezek, emellett oktatom a gyöngyfűzés csínját-bínját. A gyöngyök szeretete akkor ragadt rám, amikor harmadik gyerkőcömmel voltam otthon. Nem sok időm volt rá a picik mellett, de élvezetes kikapcsolódást és kihívást jelentett. Igazából elvarázsolt mindaz, amit az interneten találtam, soha nem látott stílusú és kivitelezésű ékszerek. Autodidakta módon tanultam, így nagyon lassan haladtam – akkor még nem volt facebook sem, nemigen volt kitől kérdezni, nekem kellett kitapasztalnom sok mindent. Emlékszem, alig vártam, hogy arra a napi fél órára kiszakadjak kicsit a napi teendőkből, létrehozzak valamit, aminek maradandó eredménye van!

Gyöngy_be_1

Ahogy fejlődtem, az ismerőseim is rácsodálkoztak, mit tudok, egyre többen kértek tőlem ezt-azt; így amikor döntés elé kerültünk, keressek-e munkahelyet vagy belevágjunk egy vállalkozásba, egyre erősödő elhívásnak éreztem, hogy az alkotást válasszam. Persze az sem volt utolsó szempont, hogy így otthon maradhattam, és több figyelem jutott a családra is. Azt is hamar észrevettem, hogy már nem okoz akkora örömöt egy-egy minta megfűzése, így megpróbáltam minta nélkül alkotni, csupán „egy kupac gyöngyből” fűzni. Így születtek meg első saját tervezésű mintáim. Van, amikor egy üzenet, egy érzés születik meg és ebből jön létre az új ékszer, máskor a gyöngyök „mondják meg”, mivé szeretnének összeállni.

Gyöngy_be

Korábban is kézműveskedtem sok mindent, de a gyöngy az első, amit kitartóan, szűnni nem akaró lelkesedéssel művelek nap mint nap. Ha valami miatt nem babrálhatok velük egy ideig, szinte elvonási tüneteim vannak: szétfeszít a vágy, hogy alkothassak! Ez talán abból fakad, hogy a gyöngyök önmagukban is gyönyörűek, változatosak, a gyöngygyártók is folyamatosan hoznak ki a piacra újabb gyöngyfajtákat. Ezekbe csak bele kell látni az újabb ékszereket.

Gyöngy_be_2

Gyakran csodálkozva élem meg, hogy az általam készített ékszerek hogyan találnak gazdára, milyen érzéseket közvetítenek. Fantasztikus, amikor például fotókat kapok egy-egy esküvő után, és ott vagyok egy picit én is az ékszerek révén!

üzletasszonyok

ÜZLETASSZONYOK rovatunk érdekességei

Munkáimat itt találod: http://manogyongy.hu

Ha gyöngyfűzést szeretnél tanulni, itt kezdd: http://gyongy-tanfolyam.hu

Facebookon itt találsz: http://facebook.com/manogyongy

 

Kereki Kriszta

Gyöngyékszer tervező és oktató