Kedves, könnyed, kacagtató darabot láttunk tegnap Lajosmizsén. Köszönet érte a szervezőknek (Lajosmizse Művelődési Háza és Könyvtára és az előadóknak (Gergely Theater) egyaránt!

Egy angol házaspár életébe nyerünk bepillantást, akik éppen a negyedszázados házassági évfordulójuk előtt állnak. Az asszony (Mildred) nagyon szeretné megünnepelni a szép és kerek évfordulót. Olyannyira, hogy már meg is vette a jegyeket a francia tengerpartra. Kész tények ide vagy oda, a férjének (George) sehogy sem akaródzik elutazni, ami miatt aztán elkezdődnek a bonyodalmak.

Lajos_Be_Y

Először is beköltözik hozzájuk Ethel, Midred nővére (ugyanis elhagyta a férjét, Humphrey-t). Aztán a két asszony eldönti, hogy ők ketten utaznak Franciaországba – ha már George nem akarja a második nászutat. Annak rendje és módja szerint a két nő ki is megy a reptérre, ám az ottani sztrájk miatt sajnos nem tudnak elrepülni a hőn áhított Riviérára. Kénytelenek haza menni, vagyis elnapolni az utat. Mire haza érnek, férjeiknek már hűlt helyét találják. A két férfi ugyanis – Humphrey bíztatására (és zsarolására) – elindul, hogy két fiatal hölgyet vacsorázni vigyenek. Hogy hogy nem kis idő múlva az urak és a két fiatal lány George-ék lakásában kötnek ki, mit sem sejtve arról, hogy az asszonyok a hálószobában alszanak. Helyesebben csak aludnának, mert a zenére felébrednek és álmosan, morcosan jönnek le a földszintre. Igaz, hogy eddigre már a lányokat „elrejtették” a huncut férjek, de természetesen fény derül a dologra, amiből elég nagy botrány kerekedik. Ethel haza rohan, hátra hagyva férjét Mildredék házában, úgyhogy a két férfi kénytelen egy ágyban aludni. Az igazi meglepetés reggel vár mindenkire, amikor Humphrey-nak hűlt helyét találja George, miközben Ethel visszaérkezik. Lévén sehol sem találják Humphrey-t, egyetlen lehetőség marad: a hálószoba (Mildreddel). Mindketten dühösen rontanának be az ajtón, amikor a bejárati ajtón, újsággal a hóna alatt teljes lelki nyugalommal besétál az „elveszett” ember. Még a nézőtéren is hallottam a megkönnyebbült sóhajokat.

Lajos_Be_X

Ám a hűségbe vetett hitem hamarosan megdőlt, mert a párbeszédből világossá vált számomra, hogy sógorasszony és a sógor mégiscsak együtt töltötték az éjszakát (Mildred és a sógora). Mentségére legyen mondva az asszonynak, hogy annyit udvarolt a férjének, hogy végre töltse vele az éjszakát, hogy az elmondhatatlan…

Látszólag szent a béke a végén, mindenki boldog, hiszen csak a nézők látták, tudják az igazságot.

Művészet

Még több kultúra ITT!

Szereposztás:

Mildred – Csomor Csilla / Vörös Edit
George – R.Kárpáti Péter / Beleznay Endre
Ethel – Csonka Zsuzsanna / Rátonyi Hajni
Humphrey – Heller Tamás / Buch Tibor
Jennifer – Házi Anita / Szántó Szandra
Shirley – Némedi-Varga Tímea / Szántó Szandra

Rendező:

Gergely Róbert

Köszönjük szépen a kellemes estét!

Kövess bennünket a FACEBOOKON is!