Egy budapesti családiház ingatlan értékesítőjétől kaptam a felkérést, hogy a lakást az akkori lakott állapota helyett belső átrendezésekkel és optikai változtatásokkal, rövid idő alatt profi fotózásra és vevőbemutatásra alkalmas állapotba hozzam. A lakás jó állapotú, eladásra alkalmas, de a tulajdonosok szeretnék a maximumot kihozni az eladásból azzal, hogy eladásra felkészített ingatlant kínálnak.

Ezt kell tudni az átalakítandó lakásról

A felkérést követően felvettem a kapcsolatot a tulajdonosokkal és e-mailben kértem tőlük fotókat a lakásról. Alaprajz hiányában a képek alapján képzeltem el a terek kapcsolatait.

Balatoni_be_4

Ezért kell alaprajzot készíteni a hirdetéshez, hogy a vevő könnyedén el tudja képzelni a helyiségeket, és azok egymáshoz való kapcsolódását…

A fotókból kirajzolódott egy budapesti átlagos nagycsalád élete; mindennapjaik része az egymásra és környezetükre való odafigyelés, életüket tükrözi a lakásuk, amire vigyáznak és kímélik. A lakás kétszintes, hat fős család otthona a kertvárosi környezetben. A földszinten az előszobából balra a nappali-étkező-konyhába, jobbra pedig a szülői hálóba jutunk. Az emeleten a gyerekek szobái kaptak helyet. A lakás jó állapotban van, a burkolatok egy része már cserélt, a nappali-konyha-étkező például új laminált parketta burkolatot kapott. Az egyik fürdőszoba csempézése kb. 15 éve készült, a gyerekek igényei szerint világos és színes, a másik pedig a szülőké, a legutóbbi divat szerinti dizájnnal. Mindenütt tisztaság van, így az ingatlan kitűnő alapot ad az eladás előtti felkészítéshez.

Balatoni_be_3

A Rapid Staging azt jelenti, hogy nagyobb felújítás nélkül, rövid idő alatt átlátható és szellős tereket alkotunk, így mutatva meg annak valós méreteit. Kiemeljük a lakás kellemes adottságait és előnyös tulajdonságait és ha szükséges, a szembetűnő javítási munkákat elvégezzük. Minimális ráfordítással a maximális hozzáadott értéket érünk el, így a piacon elérhető legmagasabb áron és a lehető legrövidebb idő alatt adjuk el az ingatlant!

A térkapcsolatok után a lakás színeit és hangulatát gondoltam át. A fotók arra engedtek következtetni, hogy a lakás színei jól összehangolhatók, mindössze mindennek a megfelelő helyet kell megtalálni.

üzletasszonyok

Üzletasszonyainkról még többet ITT!

A lakás átalakítása elsősorban a tulajdonos saját bútoraival és tárgyaival történik, ugyanakkor mindig viszek magammal néhány semleges színű kiegészítőt, hangulati elemet, amire szükség lehet a változtatásokhoz.

A lakás átalakítása ebben a cikkben megnézhető képeken…

http://marsala.hu/hogyan-valtoztattam-vonzova-egy-elado-lakott-ingatlant-2-ora-alatt-avagy-a-rapid-staging-kulisszatitkai/

Hogyan támogattam a tulajdonosokat a felkészítést követően?

A fotózás előtti rapid felkészítés nem ért véget az átrendezéssel, átalakítással, hiszen a tulajdonos jogos kérdése, hogy hogyan fogja fenntartani ezt az állapotot????

A legfőbb cél az, hogy megtekintéskor a vevőt ugyanaz a kép fogadja, mint amit a képeken látott, ellenkező esetben csalódás éri és odébbáll. Ezt mindenképpen el kell kerülni!

Balatoni_be_2

A mindennapokat úgy kell kialakítani, hogy fennmaradjon a rend és csak a legszükségesebb dolgok legyenek elől tartósan! Érdeklődő jelentkezésekor pedig úgy egyeztessük az időpontot, hogy legyen előtte legalább 2 óra a napi használatú tárgyak elpakolására. Ennyi elegendő ahhoz, hogy el lehessen tenni szem elől a személyes tárgyakat és a vevőt semleges, szellős és átlátható tér fogadja.

A fotózás után a tulajdonosok egy köszönőlevelet kaptak tőlem, amiben felsoroltam, milyen előnyökkel jár a lakásuk eladás előtti felkészítése és elküldtem nekik az ingyenes e-könyvemet, ahol további tippeket találnak a home stagingről. További szakmai javaslatokat tettem, hogyan lehetne még többet kihozni a lakásból, és profi szakembereket is ajánlottam, akik segíteni tudnak ebben a tulajdonosoknak. Az elvégzett 2 órás munka látványos eredménnyel zárult.

Mind a megbízó értékesítő, mind maga a tulajdonos nem hitt a szemének, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen óriási változás érhető el egy lakás átrendezésével, bútorok és egyéb tárgyak áthelyezésével.

Balatoni_be_1

Ha tetszett az esettanulmány és szeretnél eladó lakásodat gyorsan kelendővé tenni, ezzel a lehető legtöbbet kihozni az eladásból, akkor olvasd el a teljes cikket itt:

http://marsala.hu/hogyan-valtoztattam-vonzova-egy-elado-lakott-ingatlant-2-ora-alatt-avagy-a-rapid-staging-kulisszatitkai/

Szívesen várom érdeklődésed:

Balatoni Ildikó

Marsala Home Staging

Tel: +36 20 287 9125

E-mail: balatoni.ildiko@marsala.hu

www.marsala.hu