A több mint egy hete tartó extrém hideg időjárás rendkívüli megterhelést okoz az arcbőrnek. Azok, akik korareggel indulnak munkába, ekkor sportolnak, vagy sötétedést követően tartózkodnak a szabad levegőn, tapasztalhatják, hogy a rendkívüli fagyok azonnali reakciót váltanak ki az arcbőrön. A Natics szakértői szerint a hideg káros hatásai azonban ennél összetettebben mutatkoznak meg, a problémát pedig időben kell felismerni és kezelni.

Hogyan védjem az arcom télen?

A rendkívül hideg időjárás miatt sokan szenvednek száraz arcbőrtől, repedezett ajkaktól, az orcán megjelenő mikro-hámsérülésektől. Ezeknek azonban nem kell bekövetkezniük bármekkora hideg is van, csupán tudatos bőrápolásra és némi odafigyelésre van szükség a megelőzéséhez és a megjelenő tünetek kezeléséhez.

„A problémák legfőbb oka abban rejlik, hogy télen csökken a levegő páratartalma és a hideg időjárás miatt a bőrnek nagy kihívást jelent az, hogy fenntartsa az arcbőr optimális hidratáltságát”- magyarázza Oláh Róbert, a Natics termékfejlesztési vezetője. Hozzáteszi: általánosságban véve is kijelenthető, hogy minél szárazabb a levegő, annál több nedvességre van szüksége az arcbőrnek annak érdekében, hogy az olyan dehidratáció okozta tünetek, mint a szárazság, a gyulladás, a hámlás ne következhessenek be.

Téli védelem az arcnak

A szakértő szerint a problémát súlyosbítja, hogy beltéren, a fűtés következtében gyakran még szárazabb a levegő, mint odakint, ráadásul a forró fürdők, amelyeket télen olyan szívesen veszünk igénybe, csak rontanak a helyzeten, mivel tovább fokozzák a bőr szárazságát.


Íme néhány hasznos tanács, mire érdemes odafigyelni a tél hátralévő időszakában.

1. Használj párásítót az otthonodban és a munkahelyen, így a levegő nedvességtartalma fűtés mellett is jól növelhető!

2. Amikor a szabadban tartózkodsz, védd az orrodat, az orcádat és a homlokodat az erős szél ellen! A kötelező maszkhasználat mellett nagy segítséget nyújtanak a meleg sálak, a széles kendők és a kötött sapkák is.

3. Zuhanyzás során kerüld a túlzottan forró vizet, arcbőrödet se tedd ki hosszú ideig a melegnek, inkább langyos vízzel tisztítsd meg, majd lágyan töröld át micellás arclemosóval! Zuhanyzást követően még nedves bőrre vidd fel a hidratáló krémedet, mely így a felületi nedvességkötést is biztosítja, de be tud hatolni az arcbőr mélyebb rétegeibe is.

Bőrvédelem

4. Arcápolási rutinod során részesítsd előnyben a testesebb hidratáló krémeket és a boostereket, amelyek gyors segítséget biztosítanak a dehidratált arcbőrnek! Ha nap közben úgy érzed, bőröd kiszáradt, viszket, vagy ég, vesd be a Natics HYDRA HYALURON mélyhidratáló arcpermetét, ami pillanatok alatt ellátja nedvességgel a szomjazó arcbőrödet!

5. Télen is használj fényvédőt, hiszen például a hóról visszaverődő káros UV-sugarak ilyenkor is roncsolhatják az arcbőrt, elősegítve a korai öregedés jeleinek felbukkanását és a meglévő ráncok elmélyülését!