A sokak által jól ismert és szeretett Steamhouse Cafe és Pöti kávé alapítói, Lonkai Márton és Juhász Bálint új, saját gyártású specialty kávékapszula brandet mutattak be a Kávé Napján.

A sok éves, magas szintű kávés tudás és gyakorlat most kávékapszulákban ölt testet, azaz bárki akár az otthonában, akár az irodában egyetlen gombnyomásra ihat olyan kávé-különlegességeket, amikhez eddig csak a legjobb kávézókban juthatott hozzá. Ráadásul a Samurai Shoelace néven elindult kávékapszula brand kínálatában nem csak a korábban megismert Steamhouse kávék találhatók meg, hanem az alapítók szándékai szerint az egészen különleges, limitált termésű micro lot-okból származó versenykávék is, amikhez sokszor még profi baristaként is kihívás hozzájutni.

Az újrahasznosítható alumínium kapszuláknak köszönhetően ezek a kávék nagyon hosszú ideig megőrzik frissességüket, azaz a gyártás után hónapokkal is olyan illat lengi be a konyhát az elkészítéskor, mintha egy barista bajnokság színpadán lennénk.

A Samurai Shoelace 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás. A zöldkávé beszerzéstől kezdve a pörkölésen, a kapszulagyártáson és a csomagoláson át minden szigorú minőségi kontroll alatt van a tulajdonosok részéről, ráadásul az újpesti Samurai Shoelace gyártóüzemét az érdeklődők szervezett látogatás keretében meg is tekinthetik.