Ahogy egyre melegszik az idő, a fák rügyet fakasztanak, a virágok kinyílnak, és a madarak egyre hevesebben csicseregnek, úgy támad fel a vágy az emberben, hogy kiüljön a kertbe, vagy a teraszra egy jó könyvvel és egy finom kávéval. Talán most, hogy több időt töltünk az otthonunkban, még fontosabb, hogy a kertünk egy idilli, nyugalmas, biztonságot sugárzó pihenőhelyként szolgáljon. Az újHÁZ Centrum szakértői összegyűjtöttek hasznos tippeket, hogyan fogjon hozzá a kerttervezéshez, kertrendezéshez, hogy egész nyáron élvezhesse a napsütést.

Újház Centrum

A kerttervezés során számos körülményt meg kell vizsgálni, mielőtt nekikezdünk a munkálatoknak. Először is határozzuk meg az igényeinket, mi az, amire vágyunk. Szép gyepre? Egy konyhakertre? Vagy egy szebb és praktikusabb pihenőrészre?

Az örök dilemma. Burkolat, vagy gyep?

Kertünk tervezésénél és kialakításánál a legnagyobb fejtörést az okozza, hogy kitaláljuk, mennyi füves részt hagyjunk, és mekkora területet burkoljunk le. Senki nem szeretné az értékes zöld felületeket lebetonozva látni, azonban az is bosszúságot okozhat, ha egy nagyobb eső után a kocsi teljesen elmerül a sárban, tönkre téve ezzel a kert rendezettségét. Hogy egyikről se kelljen teljesen lemondanunk, a térkőgyártók többségének választékában már olyan termékek is megtalálhatóak, amelyek kisebb-nagyobb felületeken engedik, hogy a gyep a számára kihagyott réseken előbújjon, megnövelve a zöld területek számát. A gyepfugás térkő kevés gondozást igényel, és úgy van kialakítva, hogy kisebb oldalfogai távol tartják egymástól a köveket, ezáltal helyet biztosítanak a fűnek. Jó megoldás lehet még a gyeprács, amely zöldebb hatást eredményez, azonban ezért kevésbé terhelhető térkőfajta, inkább gyalogos és személyautós közlekedésre alkalmas, így a kert azon részein érdemes alkalmazni, amelyek nincsenek kitéve teherforgalomnak. – javasolták az újHÁZ Centrum szakértői.

Újház Centrum

A kert lelke a terasz

Az biztos, hogy egy modern kert szinte elképzelhetetlen egy kényelmes terasz nélkül, ahová egy izgalmas könyvvel kiülhetünk pihenni, élvezni a napsütést. Ahhoz, hogy ez esztétikus is legyen, látványos kerti burkolólapra lesz szükségünk. Már rengeteg különböző stílusirányzat közül választhatunk, ha kültéri járólapot keresünk. Az egyik új kedvenc, amelyet egyre több családi ház kertjében láthatunk, a beton járólapok, amelyek strapabíróak és bármilyen stílusú házhoz illenek. Ha igazán hangulatos kertre vágyunk, érdemes a mediterrán országok építészetét megfigyelni, ahol gyakran használnak színes követ, vagy mozaikot az udvarokban, és a kültereken. Világszerte a legközkedveltebb a naturális színekben kapható, nagyméretű járólapok, amelyek különösen akkor praktikusak, ha még nem tudjuk milyen berendezést, vagy milyen színű, illetve típusú kerti bútorokat szeretnénk a teraszra. Nagyon divatosak és közkedveltek manapság a melírozott színű, vagy mintázatú burkolatok vagy a kombi térkövek, amelyek változatos méretükkel feldobják a kertet. –ismertette az újHÁZ Centrum szakértője, aki hozzátette, bármely megoldás mellett is döntsünk, érdemes előtte hozzáértő segítségét kérni, hogy biztosan a kertünk adottságainak megfelelő térkövet, vagy burkolatot válasszuk.

Újház Centrum

Kerítés egy életen át

A kerítés az egyik legfontosabb tartozéka egy igényes, gondozott kertnek, hiszen mindenki, aki csak elhalad a ház előtt, ezt fogja először szemügyre venni. A kertet és a kerítést érdemes összhangba hozni a ház stílusával, így egy igazán harmónikus képet kapunk. Egyre inkább előtérbe kerülnek a fémek, többek között az új technológiával készülő trendi alumínium kerítések, korlátok. Ha egy strapabíró és esztétikus kerítést szeretnénk, ami még hosszú évek múltán is kitűnő, rendezett állapotban van, érdemes kő alapot választanunk. – tette hozzá az újHÁZ Centrum szakértője, aki kiemelte, hogy amint az alapozás megvan többféle oszlop és kerítéselem közül választhatunk.

újHÁZ Centrum telephely kereső: https://www.ujhazcentrum.hu/kereskedesek