Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr előterjesztésére állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából Magyarország köztársasági elnöke a családbarát munkahelyek létrehozása, valamint az egészséges életmódra nevelés érdekében végzett elkötelezett szakmai és közéleti tevékenysége elismeréseként Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozott Király Nórának, Újbuda alpolgármesterének, a FICSAK alapítójának.

A kormány családpolitikájához csatlakozva a FICSAK-nak kiemelt célja lett, hogy beszéljen a nők helyzetéről, az atipikus foglalkoztatásban lévő lehetőségekről és a családról, mint a társadalom legfontosabb alappilléréről. A munka világába való visszatérést támogatva olyan kapcsolatokat is segít létrehozni, mint például a generációk találkozása. Sok családban hiányoznak a nagyszülők, és van, ahol pedig az idősek elmagányosodását lenne jó megelőzni. Király Nóra, mint egészségért felelős alpolgármester kulcsfontosságúnak tartja azt is, hogy Újbuda és a FICSAK a családoknak különböző aktív szabadidős programokat biztosítson, ezeken keresztül népszerűsítve az egészséges életmódot, a sportolást valamint a családdal együtt töltött minőségi idő meghatározó szerepét is.

Az ünnepélyes díjátadó 2018. augusztus 16-án, 11 órakor került megrendezésre a Belügyminisztérium márványaulájában. A kitüntetést Kontrát Károly, miniszterhelyettes adta át.