A Facebookon böngészve felfigyeltem egy posztra, ami „köszikávét” hirdetett. Nem tudtam, mi lehet, de aztán rátaláltam a kecskeméti az Ötpötty Kreatív Foglalkoztató és Játszóhely oldalára, hiszen ők is csatlakoztak az akcióhoz. Megtudtam, hogy ha szeptember 28-án elmegyek kávézni hozzájuk, akkor a kávé árával, a Dóri Ház működését támogatom.

Természetesen magánemberként és újságíróként is nagyon fontosnak tartom ezeket a kezdeményezéseket és mindenképpen részese szerettem volna lenni az eseménynek. Elismerésemet fejeztem ki Annának, az Ötpötty tulajdonosának, a lélekmelengető gondolatért. Annától viszont megtudtam, hogy országos kezdeményezésről van szó, (ettől még nekem nagyon tetszik, sőt!) a „Szemem Fénye Alapítvány” 2013-ban indította útjára a „KösziKávét”.,ezt a bizonyos jótékonysági kávézást a beteg gyermekek javára.

Erikával, egyik tanítványommal érkeztem és odavártam Emese barátnőmet is. Anna, a Játszóhely vezetője finomabbnál finomabb sütiket (amiket az ottani anyukák készítettek) és kávékat kínált a vendégeknek, szóval igazán kifogástalan kiszolgálásban volt részünk. Mondhatom, hogy igazán kellemes fél órát töltöttünk ott, miközben figyeltük az édes kis totyogókat.

Minden tiszteletem az ötletgazdáé és azoké, akik bekapcsolódtak a programba, helyet és kávét biztosítva az arra járóknak. Köszönet az összes embernek, akik ezen a napon betértek valamelyik „köszikávé” helyre és a gyermekek javára itták a fekete nedűt!