Sziszivel futólag ismerjük egymást a Trendalelke vállalkozónői reggeliről. Felfigyeltem egy posztjára, miszerint „hordozós hét” lesz Kecskeméten. Bár az én gyermekeim már nagyobbak, még világosan emlékszem arra a korszakra, amikor édesen szuszogott valamelyik „rám akasztva”.  Kíváncsiságom Sziszihez vezérelt, vele beszélgettem a témáról.

Sokan tudjuk, hogy a hordozás számos előnnyel jár. Egy cikkben pl. ezt találtam: „a szülők számára talán legvonzóbb előny, hogy a hordozott csecsemők általában kevesebbet sírnak és nyugodtabbak, mint nem hordozott kortársaik”

http://www.origo.hu/egeszseg/terhesseg/20130718-a-babahordozas-a-tudomany-tukreben.html

 Mióta szervezitek ezt a programot? Ha jól sejtem, nem az idei az első…

Valóban nem. 2013-ban szerveztük először, tehát ez a 6. „megmozdulásunk”.

Miért „pont” hordozós hét? (miért nem görkoris babakocsizós…)

Mert hordozós anyukák vagyunk (nem görkorisok), akik a mindennapokban és én személy szerint fitneszen (Maminbaba-Hordozós Latin Fitnesz) is magamra kötve anya közelben hordozzu/tuk a gyermekeinket. A görkorival és a babakocsival sincs semmi gondunk, csak ez nem az.

A program időtartama: okt. 5-től 15-ig, ha jól tudom…

Így igaz. Bővebb információkat és dátumokat a plakáton találhatnak az érdeklődők.

Több helyszínen is jelen lesztek?  

Igen, egész pontosan négyen.  Szent Család Plébánia, Libri Mesebolt, SZTK (Piaristák téri épülete), Vízmű Domb.

Melyik programot emelnéd ki?

A hordozós fesztivál és vásár napján, október 10-én, szerdán, DR. Boda Tamás ortopéd-traumatológus is velünk lesz egy előadás és beszélgetés erejéig. (Ezen kívül hordozós divat- és Maminbaba- Hordozós latin fitness bemutató, szakemberekkel való beszélgetési lehetőség, valamint értékes nyeremények várják az érdeklődőket – a szerk.)

Kiket vártok elsősorban?

Nagy szeretettel várjuk a hordozós és hordozás iránt érdeklődő családokat, apukákat, nagyszülőket is. A szerdai programra a Doktor Úr előadására egészségügyi dolgozókat is (védőnők, gyermekorvosok, csecsemőgondozók, akár csecsemőgondozó főiskolásokat is!).

Más fontos tudnivaló az eseménnyel kapcsolatban?

Szuper ilyen sok hordozóssal találkozni, ilyenkor kis ünnepek ezek, amikor egy nagy hordozós család vagyunk itt Kecskeméten. Fontos kiemelni, hogy minden programunk ingyenesen látogatható. Önkéntesek vagyunk, öntevékenyen szervezzük ezt.

Köszönöm szépen a beszélgetést!

Köszönöm a megkeresést!