Az újHÁZ Centrum nagyszabású CSR programja, a Pöttöm Fürdő Program immáron harmadik éve segíti elő a gyermekek második otthonának, az óvodai környezetnek a javulását. Az idei év azonban sok szempontból más, mint a korábbiak, a koronavírus világjárvány miatt pedig az eredeti program is átalakult. Az egymillió forintos elkülönített keretből nem egy intézmény mosdóhelyisége újult meg, hanem óvodák tucatjai kaphattak szappanadagolókat és edukációs füzeteket és plakátokat a helyes kézmosás technikájának elsajátítása érdekében.

Pöttöm Fürdő Program

2018-ban az újHÁZ Centrum azért indította el Pöttöm Fürdő programját, hogy hozzásegítse az óvodás gyermekeket a higiénikus körülményekhez azáltal, hogy évről évre egy-egy intézmény mosdóhelyiségét felújítja a gyermekek elképzelései alapján. 2020-ban azonban a személyi higiénia mindennél fontosabbá vált, kicsik és nagyok számára pedig nyilvánvaló lett, hogy a rendszeres kézmosás elengedhetetlen a közösségek egészségének megőrzése és a prevenció szempontjából.

– Nagy öröm számomra, hogy a mostani kihívásokkal teli évben is találtunk megoldást arra, hogy a 2018-as évben indított óvodamosdó felújítási programunkat, az újHÁZ Centrum Pöttöm Fürdő Programot az idén is meg tudtuk valósítani – mondta Dr. Rázsóné Szórády Csilla, az újHÁZ Centrum vezérigazgatója, hozzátéve, igyekeztek úgy összeállítani a Pöttöm Fürdő csomagot, hogy az edukációs célokat is szolgáljon.

Pöttöm Fürdő Program

A rendhagyó programot hatalmas érdeklődés övezete, közel száz óvoda jelentkezett a felhívásra. A pályázó intézmények mindegyike érintésmentes szappanadagolókat és foglalkoztatófüzeteket és a helyes kézmosást népszerűsítő plakátokat kaptak, amelyekből a gyermekek játékosan, mondóka és látványos grafikák segítségével sajátíthatják el a helyes kézmosás technikáját és a személyi higiénia fontosságát.

– Bízunk abban, hogy a rendhagyó évet követően jövőre ismét folytathatjuk a társadalmi felelősségvállalás jegyében az ovimosdó programunkat, hogy minél több óvoda szépülhessen meg, válhasson még komfortosabbá és higiénikusabbá a gyerekek elképzelései alapján – fűzte hozzá a vezérigazgató.

Alkotónők Magazin
https://www.facebook.com/Alkot%C3%B3n%C5%91k-Magazin-248993011839856