Az utazást szerető családok életében nagy szomorúság, hogy a koronavírus miatt kialakult helyzet miatt most sok egyéb mellett az országjárásról, kirándulásról, múzeumok felfedezéséről is le kell mondani. Viszont a KidsOasis (minősített családbarát szálláshelyek) kitalálta, hogyan utazhatják be a családok mégis az ország legszebb helyeit a fotelből, méghozzá szórakozva.

Utazik a család

Képzeljünk el egy apukát, anyukát, egy ikerpárt és egy nagytestvért, akik minden évben alig várják, hogy útra keljenek, és Magyarország valamelyik szépséges szegletét járják be. Az Utazik a család! mese útikönyv sorozat minden kötetében ezzel a mesebeli háromgyerekes családdal, kotnyeles macskájukkal és a narrátor szerepét ellátó okoskodó kutyával utazhatunk. Már nyolc alkalommal csomagoltak össze bőröndjeikbe, hogy egy kényelmes családbarát szállodában pihenhessenek, és onnan fedezzék fel a legizgalmasabb látnivalókat. Jártak a Balatonnál, a Velencei-tónál, megnézték Egert és környékét, felfedezték a Dunakanyart, Esztergomot és a Tisza-tavat, pihentek a Vértes és Gerecse környékén és Dél-Baranyában is. Vicces, aranyos kalandjaikat Csapody Kinga írta meg, aki nem bízott semmit a véletlenre. Személyesen járta be a helyszíneket kisfiával, sokszor szakavatott kísérővel, hogy minél hitelesebben tudja megírni a mesét és átadni az ismereteket, a könyv gyönyörű festett képei pedig Szalma Edit, illusztrátor keze munkáját dicséri.

Utazik a család

A sorozat ötletgazdája, a KidsOasis Nonprofit Kft. minden alkalommal felvette a kapcsolatot a helyi, turisztikai szervezetekkel, de volt olyan is, hogy az önkormányzatokkal karöltve és a helyi szervezetek iránymutatását figyelembe véve tervezték meg, hogy melyek azok a kihagyhatatlan látnivalók, amit a hozzájuk utazó családoknak (és így a mesebeli családnak is) mindenképpen látni kell.

A történeteket 5-12 éves korú gyerekeknek ajánlják, de természetesen az a legjobb, ha a szülőkkel közösen olvassák a mesét. Élvezni fogják azok, akik már jártak a mesében található helyszíneken és azok is, akik csak tervezik, hogy felfedezik az ország legszebb részeit. Van olyan, aki az egész sorozatot begyűjtötte már, azzal, hogy nem árt, ha a gyerek idejekorán megtanulja, – ráadásul észrevétlenül, játékosan -, hogy milyen nevezetességek találhatóak az országban. Ám van olyan tanító néni is, aki amolyan kötelező olvasmány gyanánt feladta a térségéről szóló könyvet tanítványainak, mert jó, ha tisztában vannak a kicsik a környezetükben található látnivalókkal, műemlékekkel. Mindegy is milyen céllal veszik kézbe a köteteket, mert az biztos, hogy egyedi hangvételű, sokszor vicces, egyszóval szerethető stílusban követhetünk végig benne egy utazást szerető, kissé szeleburdi családot, akikről sokszor az az érzésünk, hogy mi magunk vagyunk.

Utazik a család

Az utazik a család mese útikönyv eddig megjelent kötetei: Irány a Balaton!, Irány Eger!, Irány a Velencei-tó!, Irány a Tisza-tó, Irány Dél-Baranya, Irány a Vértes és a Gerecse!, Irány a Dunakanyar!, Irány Esztergom! (Hamarosan: Irány Pécs!)

A könyvek megrendelhetőek webshopon a www.kidsoasis.hu/shop oldalon.