Laky Zsuzsiról még mindig sokunknak beugrik, hogy ő az a lány, aki Párizsban, a Miss Európa rangos versenyén első lett. Azóta Zsuzsi két kislány édesanyja, családja a legfontosabb, és persze még mindig gyönyörű. Zsuzsit a külsőségek soha nem érdekelték, legtöbbször lazán, mégis nőiesen öltözködik. Azt szokta mondani, hogy a természetesség nagykövete, és úgy érzi, ezt hitelesen tudja képviselni. Rendkívül jól érzi magát, ha a szabadban töltheti idejét, hiszen a gondtalan gyerekkorát hozza vissza számára. Igyekszik családjával minél többet a természetben programokat szervezni, kikapcsolódni.

Az ex szépségkirálynőnek mindig is a sport volt a legfontosabb. Fitness versenyzőként sok-sok díjat bezsebelt, és eszébe se jutott, hogy valamikor szépségversenyen is a dobogóra állhat, hiszen egyáltalán nem érdekelték a külsőségek, és nem tartotta magát különösen szépnek se.

Laky Zsuzsi lányai RoBirtok Fotó: Baráth Mea

Sokat gondolkodtam azon, vajon miért pont én nyertem meg a versenyt, és arra jutottam, hogy talán pont azt értékelték, hogy természetes vagyok.

Zsuzsi most elsősorban feleség és családanya. 2010-ben ment feleségül Dietz Gusztáv jiu-jitsu-bajnokhoz, és rá egy évre megszületett első gyermekük, Luca, majd 2014-ben egy újabb kislánnyal, Lujzával bővült a család. Nemrég családi házat vettek, és annak a szépítgetésével foglalkoznak.

A közelben folyik a Duna, élvezem a madárcsicsergést, és a lányoknak is jót tesz a vidéki levegő.

A nyári szünidő idején is azokat a programokat részesítik előnyben, ahol a szabadban, a természetben lehetnek. Nemrég Vác mellett, a Naszály lábánál található Kosdon egy különleges élmény-farmon, a RoBirtokon járt a lányokkal.

Bevallom én azért vártam annyira, hogy elmenjünk a RoBirtokra, mert édesapám is állattenyésztéssel foglalkozott, mikor kicsi voltam. A disznók illatát kimondottan szeretem, nekem teljesen mást jelent ez, mint másoknak. A gondtalan gyerekkoromat.

Laky Zsuzsi RoBirtok Fotó: Baráth Mea

Kevesen tudják, hogy Laky Zsuzsi családjának valaha nagy gazdasága volt. 300 disznót, 40 000 csirkét, marhákat, lovakat és kutyákat kellett gondozniuk.

 Apukám minden nyáron kiküldött dolgozni a sertéstelepre, úgyhogy tényleg nem vagyok egy kényes típus. Nagyon meghatározó és kellemes élmények voltak számomra, és sokszor eszembe jut.

Zsuzsiéknak ugyan még nincs saját háziállatuk, nagyon fontosnak tartja, hogy kicsi kortól kezdve az állatok szeretetére tanítsa a gyerekeit.

Gyerekkoromban aktívan segédkeztem az állatok gondozásában, így nekem ez nem annyira újdonság. Fontosnak tartom, hogy a lányok is testközelből találkozhassanak háziállatokkal, és ha van lehetőség, akár segítsenek a gondozásban, etetésében. Erre kiváló helyszín volt a lakóhelyünktől nem is annyira távoli Kosdon található RoBirtok, ahol szelíd dámszarvassal fotózkodhattak a lányok. Nagyon élvezték, hogy nemcsak rácson keresztül lehet megfigyelni az állatokat, hanem megérinthetik őket. Bárányt simogattunk, tehenet fejtünk, lovagoltunk, nyuszit és dámszarvast, mangalicát etettünk. Többé nem keverjük össze a nandut, az emut és a struccot se. A legjobban az ormányos medvékkel való játék tetszett a lányoknak, de nagyon boldogan sétáltatták Sérót, az alpakát is.

Frankó Ágnes