Az elmúlt években jelentően átalakultak a szépségápolási trendek, egyre inkább felértékelődik a természetes szépség ereje. Igaz ez a kézápolásra is, ahol Budavári Beáta szerint beköszöntött a géllakkok kora.

Ha az ápolt körmökre gondolunk, elsőként mindenkinek a tökéletesre lakkozott körmök jutnak az eszébe. Nem véletlenül. A szép manikűr ugyanis egyet jelent az igényes megjelenéssel. A hölgyek ösztönösen törekednek arra, hogy kezük ápoltságát a lehető leghosszabb ideig megőrizzék, ezért géllakkokat, vagy zselés műkörmöket készíttetnek, melyek a hagyományos lakkokhoz képest jóval strapabíróbbnak, valamint tartósabbnak számítanak.

A választás szempontjai

A géllakk és a zselés műköröm között az alapvető különbség az alapanyag erősségében rejlik. A zselé sokkal masszívabb tartást ad a körömnek, míg a géllak igazából egy tartós körömlakk, ami vékony réteget képez a körmön – magyarázza Budavári Beáta, a Stúdió Szalon kézápoló és műkörömépítője. A szakértő szerint amennyiben valaki hosszabb körmöket szeretne, azok számára a zselé ajánlott, míg a természetesség híveinek a géllakkot tudja javasolni. A választást azonban a természetes köröm erőssége is jelentősen befolyásolja, továbbá az is, hogy a köröm mekkora igénybevételnek van kitéve a mindennapokban.

Ha a saját körmünk rendkívül gyenge, akkor a géllakot nem fogja elbírni, így muszáj egy erősebb tartást adó anyagot rátenni annak érdekében, hogy ne törjön le az első mosogatásnál – húzza alá Budavári Beáta. Úgy véli, átlagos életvitel mellett a géllak akár négy hétig is megmarad, fokozott igénybevételnél azonban már két hét után láthatóvá válnak a felületén hajszálvékony repedések. Annak ellenére, hogy a zselés műkörmök tartóssága akár négy-öt hét is lehet, a lenövések esztétikailag már három hét után is zavaróak. Természetesen megvannak azok a technikák, amik segítségével fel lehet kenni úgy a géllakkot és a zselét is, hogy a lenövés minél később kezdjen el szembetűnővé válni – teszi hozzá a szakértő.

Fókuszban a természetes köröm egészsége

Gyakori tévhit, hogy érdemes időről időre pihentetni a körmöt, illetve hagyni, hogy levegőzzön. A Stúdió Szalon műkörömépítője ezzel nem ért egyet, hiszen véleménye szerint a megfelelő eszköz és alapanyag-használaton múlik az, hogy a természetes köröm egészsége hosszú ideig tartó műkörömhasználat mellett is megőrizhetővé váljon. Fontos, hogy milyen reszelőt használunk. Érdemes egy puhával csak felmattítani a körmöt, hiszen, ha durva változattal reszeljük a természetes körmöt, akkor elvékonyítjuk azt, amitől rossz állapotba kerül – magyarázza Budavári Beáta hozzátéve, hogy szintén ügyelnie kell a kézápolóknak arra, hogy megfelelő anyagokkal megelőzzék az esetleges gombásodás kialakulását. A szakértő azt tapasztalja, a mindennapokban egyre nagyobb az igény a géllak iránt. Míg korábban a hosszabb körmök számítottak divatosnak, ma már leginkább azt halljuk, hogy fogadjuk el természetes szépségünket. Ezt a törekvést tudja elősegíteni a géllak a kéz természetesnek ható, ám tartós ápolásán keresztül.

A Stúdió Szalonról

A Stúdió Szalon Kispest szívében várja a szépülni vágyó hölgyeket. Budavári Beáta kézápoló és műkörömépítő, valamint Janik Zsófia szempilla stylist a legmagasabb minőségű alapanyagok segítségével küzd a természetes szépség hangsúlyozásáért. Szalonjukban az énidő valóban nyugodt, igényes és otthonos környezetben tölthető el.További információ: https://www.facebook.com/budavaribeata/