Azt hiszem, nincs olyan nő, aki így év elején ne szeretne fogyni – már most készülve a strand-szezonra. Érdemes azonban körültekintőnek lennünk! Nem mindegy, hogy mivel és hogyan érjük el a kívánt testsúlyt. A Vitál Élőételbár összeállított egy étrendet, amivel hatékonyan, és az egészségünket megőrizve veszíthetünk a súlyunkból. Az ötlet megálmodójával, Bogdánné Ubornyák Borival, beszélgettem a koncepcióról.

Vital_kep_2

Miről szól pontosan ez a program?

A program egy tisztító kúrára és tápanyag-pótlásra épített méregtelenítés. A Vitál Élőételbár tisztán növényi alapanyagokból készülő ételeit és italait használjuk fel. A hatékonyság fokozására pedig a Rain International „Soul” és „Core” funkcionális élelmiszerei kapnak helyet a diétában. A méregtelenítésről érdemes elmondani, hogy nem új keletű az ötlet, hiszen az ókori Egyiptomba és Görögországba nyúlik vissza. Hippokratész hitt a böjt gyógyító erejében, Püthagorasz pedig így nyilatkozott róla: „A böjt kitűnő eszköz az egészség megőrzésére és helyreállítására”.

Mennyi ideig tart a program?

Minimum egy hétig kell tartani ezt a fajta diétát ahhoz, hogy eredményt érjünk el, viszont maximum 4 hétig csinálhatjuk. Azért nem ajánlott tovább is részt venni benne, mert drasztikus változásokat indít el a szervezetben.  Az alaphelyzet az, hogy minden 7. napon meg kell szakítani a folyamatot, és egy jutalom napot kell tartani. Ilyenkor bármit lehet enni (húst is) a leptin hormon megemelésére.

Vital_kep_4

Napi ötszöri étkezés javasolt. A reggeli ébredés után meg kell inni 2 dl langyos vizet, amibe előzőleg egy egész citrom levét belefacsartuk. A nap további részére mi állítottuk össze és biztosítjuk is az ételeket (az ebéd természetesen a Vitál Élőételbár nyers, vegán menüje) a turmixokat és a Soul illetve Core termékeket. Ezekről annyit érdemes tudni, hogy mag alapú készítmények (a magok az élet esszenciális alapjai, belőlük indul ki az élet) amik tökéletesen illeszkednek a nyers növényi táplálkozáshoz. Ezek általában tartalmaznak máriatövis magot, búzafüvet, chlorellát, spirulinát, leveles kelt, vörös áfonya magot, gyermeklánc füvet és aloe verát.  Lévén hét napig tart egy-egy kúra, meg szeretném nyugtatni a fogyókúrázni vágyókat: hétvégére is állunk rendelkezésükre – pénteki szállítással.

Kaja_fo

Bizony házhoz jönnek NÉZD!

Nagyon jól hangzik, csak az előző tapasztalataim szerint a böjt első két napjában én nagyon levert és fáradékony voltam.

Ez általában így van. Viszont a magok és a nyers ételek miatt a szervezet olyan energiát kap, hogy szárnyal.

Lehet-e bármilyen sportot űzni a diéta ideje alatt?

Lehet, sőt kötelező! Heti 3X40 perc kardió mozgást mindenképpen be kell iktatni.

Gondolom, nagyon sok folyadékot kell inni a méregtelenítés miatt.

Így van. Legalább 3 liter vizet/gyógyteát tanácsos elfogyasztani.

Vital_kep

Hol és hogyan tud jelentkezni az, aki szeretne részt venni a programban vagy esetleg további információra van szüksége?

Az ételbár e-mail címén: info@eloetelbar.hu, vagy telefonszámán: 06 76 474-080 (hétfő-péntek 8:00 – 12:00 között) esetleg a Facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/vitaleloetelbar/