Hamarosan indul a RaceTaxi.hu tartóssági kupasorozatának női fordulója, mely kilenc héten át vasárnaponként a TV2 Super Car autósmagazinjának rovataként lesz látható Vogel Adrienn autóversenyző műsorvezetésével.

A RaceTaxi.hu BMW M5-ös versenyautója nem mindennapi kupasorozatnak válik hamarosan a főszereplőjévé. A TV2 Super Car című autósmagazinjában ugyanis március 31-től kilenc héten át magyar sztárhölgyek versenyeznek majd a sportlimuzin kormánya mögött.

Marton Adrienn, Sári Évi, Kiss Virág, Nagy Niki, Visváder-Palácsik Lilla, DJ Nara, Kiss Daniella és Rácz Réka azonban ügyességét, vezetési rutinját ezúttal nem gyorsasági, hanem tartóssági versenyben mérheti össze. A cél tehát nem az, hogy minél alacsonyabb szintidő mellett teljesítsék az örkényi Euro-Ring versenypálya technikás kanyarjait, hanem arra kell törekedniük, hogy az általuk vezetett három kört nagyságrendileg ugyanannyi idő alatt tegyék meg.

„Nagyon jól éreztem magamat a forgatások során, amelyen nem csak műsorvezetőként, de a Safety Car pilótájaként is részt vettem” – mondja Vogel Adrienn autóversenyző, aki szerint a versenyzők nagyon ügyesek voltak, jó néhányan pedig túl is teljesítették az elvárásokat. Úgy véli, egy autóversenyzőnek is nehéz háromszor azonos köridővel végezni, így a hírességeknek is igazi kihívást jelentett a feladat.

Rácz István autóversenyző, aki egyik producere is a műsornak, nem csak egy kör erejéig mutatta meg a versenyzőknek, hogy mire is képes a 750 lóerős BMW M5, de felkészülésüket vezető instruktorként is segítette a korábbi tesztnapok alkalmaival.

„Volt, akivel már a tesztnapon is mentünk néhány kört az Euro-Ringen, többek azonban csak a forgatást megelőzően ültek először a BMW M5 be. Próbáltam olyan vezetéstechnikai elemeket megtanítani nekik, amiket nem csak a versenypályán, de a mindennapokban is hasznosan alkalmazhatnak majd” – magyarázza. Rácz István szerint azonban nem a BMW M5 vezetése jelentette a legnagyobb kihívást a sztárok számára.

„Vezetés közben a pilótáknak beszélgetniük kellett velem, ez pedig igen csak megzavarta a hölgyeket” – mondja nevetve Rácz István, hozzátéve, hogy így a versenyzőik elvesztették azt a fajta belső órájukat is, ami hozzásegítette volna őket a közel azonos köridők teljesítéséhez. Úgy véli azonban, hogy így is meglepően jó eredmények is születtek.

A RaceTaxi.hu csapata szerint, sikerült egy merőben új televíziós műsorfomátumot megalkotniuk.

„A Super Car magazin hétről hétre izgalmas blokkal jelentkezik majd, amiben a nézők nem csak egy különleges kupasorozatot tekinthetnek majd meg, hanem a hírességek eddig nem látott, új oldalával is megismerkedhetnek” – húzzák alá. Hozzáteszik: büszkék arra, hogy Magyarországon elsőként, ilyen jellegű autóversenyt a RaceTaxi.hu csapata rendezett meg.