Nagyon sok olyan alaphiba vagy tévhit van, amibe minden nő beleeshet. Segítek nektek és felsorolok párat.

  1. Nem elég a folyadékbevitel

A víz nemcsak a fogyás elősegítése és a hidratálás miatt fontos, hanem sportolás közben is lényeges szerepe van. Az energiaszint növelését és az izmok rugalmasságát is segíti, kenőanyagként működik az izmok és az ízületek számára, segít megakadályozni a merevség érzését, növeli a test erejét.

Fanni_hibaknokent1

  1. Nem látsz változást 

Ahhoz, hogy látszódjon a változás, idő kell. Nem fogod látni magadon egy alkalom után a változást, ez körülbelül három havi munka. Utána meg persze folytatni a cél eléréséig. Igen sok idő, de a végén mindenki azt fogja mondani? „Megérte dolgozni”. Míg nem látjuk a változást, úgy győződhetünk meg, hogy jó úton járunk, hogy jobban érezzük magunkat, jobb a közérzet, jobbam mennek a dolgok, több a napi energia.

  1. Túl sok kardió és hasazás

Sokan azt hiszik, hogy a sok kardió majd megold mindent. Téves! Segít a zsírvesztésben, de ettől még nem leszünk szép formásak, izmosak. Ahhoz súlyzós edzés kell (és szakértő segítsége az edzőteremben).  Minél izmosabb egy ember, annál több kalóriát fog felhasználni egy nap. A has edzése is a hibák egyikébe sorolható. Tévhit, hogy a sok hasazás égeti a zsírt. Azért mert az izom ég, és fáj a hasad, meg izomlázad van, nem fogsz fogyni. A hasizom edzése legyen rövid, de intenzív, 2-3 napi ismétléssel. A hasi zsír CSAK diétával fog lemenni. (HELYI ZSÍRÉGETÉS NINCS!!)

  1. Hasazás túl nagy súllyal

Nyugodtan lehet használni több súlyt, ha már érzed, hogy kell a terhelés, de ne legyen nagyon nehéz. A nagyobb súlytól sem fogunk zsírt veszteni. Sőt van olyan gyakorlat, amitől a izom növekedése által még szélesedünk. Csak okosan!

Fanni_hibaknokent3

  1. Nem eszel edzés után

Ez is gyakori hiba! Egy kemény súlyzós edzés vagy súlyzós edzés + aerob után szükség van az izmok megfelelő tápanyagokkal való ellátására. Természetesen figyelembe kell venni, hogy kinek mi a célja, mikor volt az edzés. Az edzés után az izomzatunkat regenerálni kell és ehhez szükségünk van fehérjére, később szénhidrátra is. A szervezetünk edzés után tudja a legtöbb aminosavat az izomzatunkhoz eljuttatni (ha kap természetesen, de ha nem, akkor is megoldja, ugyanis elveszi az izomzatunkból), ami elengedhetetlen a keményen megdolgoztatott izomzat ujjá építéséhez. A legjobb ilyenkor egy gyorsan felszívódó, könnyen emészthető turmix elfogyasztása. Ezeket táplálék kiegészítő boltokban megtaláljátok, valamint ott segítséget is kaptok a választásban.  Ha nincs erre lehetőség akkor sincs baj, mert magas fehérjetartalmú szilárd étellel is be lehet vinni. Ami fontos: Nem lesztek tőle férfiasak! Én is fogyasztok rendszeresen és még nő vagyok! ?

  1. Túlságosan sietsz 

Időre van szükség az izomépítéshez. Az edzéseket ne akard elsietni: a bemelegítésre, a nyújtásra és a regenerációra se sajnáld az időt. Végezd teljes tartományban a mozgásokat, ne végezz fél munkát, tarts pihenőket.

Fanni_hibaknokent

  1. Nem konzultálsz szakértővel 

Rengeteg olyan nőt látok, akik nem tudják mit csinálnak. Csak valami gyakorlatot végeznek, de semmi haszna, sőt, ha rosszul csinálják, még kárt is tehetnek magunkban. Nagyon fontos a gyakorlatok helyes elvégzése. Ehhez mindenképp kell szakértői segítség.

  1. Félsz, hogy férfias leszel

Az izomépítés egyáltalán nem olyan könnyű, mint aminek látszik. Ha eszedbe jut a súlyzós edzés, ne a színpadon versenyző Body Builder kategóriában részt vett nők jussanak az eszedbe. Ők több évtizedet edzettek, és még több pénzt „ettek meg”. Olyan formát el sem érhet egy normális nő, ahhoz elég magas tesztoszteron szint kell. Szóval nem kell félni. Csak formásak lesztek a súlyoktól.

Ezek a leggyakoribb hibák. Tényleg, mielőtt belekezdtek, kérjetek segítséget és sokkal könnyebben fog menni. Senki sem születik „edzőtermi testalkattal”, ne féljetek elmenni.

Sport

Még több segítség ITT!

Csóri Fanni

csorifanni96@gmail.com

Kövess bennünket a FACEBOOKON is!