A locarnói filmfesztiválon Isabelle Huppert a legjobb színésznőnek járó díjat nyerte a filmben nyújtott alakításáért.

 A 2003-as készítésű, első ízben 1931-ben leforgatott Dr. Jekyll és Mr Hyde sikere ihlette meg napjaink egyik francia rendezőjét, Serge Bozon-t, hogy leforgassa a női változatot.  Habár a Cirko Film forgalmazásában a mozikba kerülő francia-belga koprodukció története egy kicsit más, mint az elődje.

madame hyde

Madame Hyde

A film egy olyan tanárnőt mutat be a nézőknek, aki még diákjai szemében is megvetés tárgya. Mrs. Géquil nap mint nap megtartja unalmas óráit, és a tanulók nem kedvelik az asszonyt. Egy viharos éjszakán a tanárnőbe villám csap, amitől Ő el is ájul. A villámcsapás után magához térő tanárnő élete gyökeresen megváltozik, és attól a naptól kezdve másként állnak hozzá az emberek a mindennapokban, ugyanis személyisége is átalakul. De vajon meg tudja zabolázni a benne felébredő, veszélyes és erős Mrs. Hyde-ot?

madame serge bozon

Serge Bozon rendező

Izgalmas téma, de sikerül-e a rendezőnek úgy tálalni a sztorit, olyan fordulatokat csempészni bele, hogy lekösse a nézőt? Vajon képes lesz Serge Bozon olyan maradandót alkotni az utókor számára, mint, amilyet az elődök hoztak létre? Aki megtekinti a március 15-én a mozikba kerülő filmet, az választ kaphat ezekre a kérdésekre, és eldöntheti, hogy sikerült-e túlszárnyalni ennek a feldolgozásnak a 2003-as Dougray Scott főszereplésével készült alkotást.

 Rendező: Serge Bozon
Forgatókönyvíró: Serge Bozon

Szereplők:

Isabelle Huppert

Romain Duris

José Garcia

 

Angol feliratos előzetes: https://vimeo.com/241547251

Madame Hyde – francia–belga film francia nyelven, 2017, 95’

Bemutató: 2018. március 15.
Forgalmazza a Cirko Film.

Kövess bennünket a FACEBOOKON is!