Azok, akik vidéken élnek valószínűleg már nem látják annak szépségeit, rejtett vagy nem rejtett értékeit. Nem látják, mert megszokták. Számukra természetes, hogy látják éjjel a csillagokat, hogy szabadon kócolja a szél a hajukat és hogy reggel madárcsicsergésre ébrednek.

De egy többmilliós nagyvárosban élő számára ezek bizony nagy csodák. Ezeket a nagy csodákat gyűjtötte csokorba Schell-Sali Réka és Tahin-Röszler Judit. A két barátnő gondolt egy merészet és úgy döntött, megismertet bennünket a vidékkel és annak gyönyörűségével. A szerzők négy évszakon keresztül vezetnek bennünket és gyönyörű képekkel illusztrálva mutatják meg és be, hogy mitől szép a vidék. Megmutatják azt is, hogy a vidék szépségéért mennyi mindent kell és lehet tenni kezdve a kerti munkától, a főzésen, a takarításon át egészen addig, amíg az illatos lekvár belekerül az üvegbe.

Nyeremény_PR_cikk_be_1

A KÖNYV egy városi lány története, aki hirtelen felindulásból elköltözik a nagymama vidéki házába, megismerkedik a falusi élettel, saját kiskertet gondoz, bútorokat újít fel, vendégeket fogad, és négy évszak leforgása alatt a házból otthont varázsol magának.

Persze nem mindenki költözhet vidékre, ám a könyv számukra is hasznos olvasni való, hiszen a falusi élet egyszerűségéből inspirációt ad ahhoz, hogyan csempészhetünk életünkbe egy kis Provance-i hangulatot. De segít abban is, hogyan dekoráljuk otthonainkat saját kezűleg, de találunk benne ötleteket az újrahasznosításra és arra, hogyan élvezzük az életet annak csodás egyszerűségében. A könyv fotózásához a helyszínt Cziráki Barbara hamisítatlan, francia vidéki stílusú vendégháza adta, a fotókat pedig Major Tamás készítette, aki igazi profihoz méltón olyan fotókkal kápráztat el bennünket, hogy legszívesebben Marry Poppinsként belesétálnánk egy -egy képbe. A könyv hátlapján, az ajánlóban, amit Szendrődi Enikő blogger írt, a következőket olvasom: „Végy egy puha plédet, fogj a kezedbe egy csésze forró kakaót, és kezd el olvasni a könyvet, meglátod, be fog szippantani.”

Nyeremény_PR_cikk_be

Nos Enikőnek tökéletesen igaza van. Így jártam én is, kézbe fogtam és a könyv nem eresztett. Még ma is elő-előveszem, hogy rácsodálkozzak egy receptre, egy fotóra…, csak hogy érezzem a vidék semmivel össze nem hasonlítható ízeit.

Kedves olvasó! Réka és Judit Önt is szeretné megörvendeztetni egy kötettel. Ehhez nem kell mást tennie, mint a Nyereményoldalunkon megjelenő három kérdésre helyesen válaszolni. A helyes válaszokat beküldők között kisorsoljuk ezt a meseszép kötetet.