A nevük miatt sokáig azt gondoltam, Egerben tevékenykednek. Aztán legnagyobb meglepetésemre kiderült, hogy abban az alföldi kisvárosban dolgoznak, ahol élek. Lajosmizsén. Túlzás nélkül állíthatom, hogy egy ideje csak „Gárdonyis” tea van nálunk otthon. Egész egyszerűen ez vált be nekünk (ráadásul magyar termék!). Felmerült bennem néhány kérdés a teákkal és a teázással kapcsolatban ezért – kihasználva a cég közelségét – fel is tettem azokat Gárdonyi Tummel Máriának, a cég marketing igazgatójának.

Mikortól gyártják a „Gárdonyi Teaház” márkanevű termékeiket?

Ide s tova húsz éve, készítjük teáinkat Gárdonyi Teaház márkanév alatt. Büszkék vagyunk, hogy mindegyik tea a „mi gyermekünk”, azaz saját fejlesztésű termék.

Helyi alapanyagokból dolgoznak?

Részben igen. A gyümölcsteákhoz és a herba teákhoz az alapanyagok egy része itthon is beszerezhető, így természetesen ezeket a hazai piacról szerezzük be. Vannak azonban olyan növények, melyek csak bizonyos éghajlatokon, helyeken termeszthetők. Gondolok itt a teacserjére, melyet többek közt Kínában, Indiában, Sri Lankán szüretelnek, a  rooibosra , mely csak Dél-Afrikában terem vagy a Dél-Amerikából származó lapachora és matéra.

teacseszeben

Milyen teákat gyártanak és melyik a legkeresettebb ezek közül?

Gyümölcsteákkal indultunk, de mára már többek közt fekete, zöld, herba és rooibos tea is szerepel a kínálatunkban. A vásárlóink egy része már tudatosan választ teát, figyelve arra, hogy az milyen hatással van a szervezetre. Mostanában leginkább a koffeint nem tartalmazó, ún. életmód teák -a gyümölcsteák (filteres és darabos egyaránt), a rooibos, valamint a herba teák-, a legnépszerűbbek.

Feltételezem, hogy a webáruházuk egyre népszerűbb a vásárlók körében.

Igen. Gyakran kerestek meg vevők, hogy szeretnének közvetlenül tőlünk vásárolni. Ez adta az ötletet a www. teahaz-ajandek.hu webáruház megnyitásához, ahol viszonteladókat és egyéni vásárlókat is kiszolgálunk.

Ha valakinek szeretnék meglepetésként valami különlegeset, küldhetek-e közvetlenül neki egy finom, névre szóló teát?

Természetesen. A webshopban kiválasztja a teát, illetve azt is, hogy dísztasakban vagy fémdobozban kéri. Ezután megjelöli a címkét és beírja a kívánt szöveget. A „kosárba” feliratra kattintva elküldi a rendelését, mi pedig a visszaigazolást követően kiszállítjuk az ajándékot, akár a megajándékozott címére is.

Tea_be

Felkeltette az érdeklődésemet egy különlegesség, a „virágzó tea”. ? Mondana róla néhány szót?

A virágzó tea valóban egy különlegesség. Nálunk még újdonságnak számít, sokan nem is hallottak róla. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki valami egyedi ajándékkal szeretné meglepni ismerősét, vagy akár saját magát. A virágzó teákat zsenge tealevelekből és különféle virágokból ( jázmin, rózsa, amarant….) készítik. Kézzel kis gömböcskét formálnak, amit jázminesszenciába áztatnak, ettől a tea íze még finomabb lesz. Nekünk nincs más dolgunk, mint, a teát beletenni egy forró vízzel teli üvegkannába és várni, míg az lassan kibontja leveleit és feltárja a benne megbúvó virágot. Miután kigyönyörködtük magunkat a látványban, töltsünk a teából a csészénkbe és élvezzük az ízét, illatát.

Köszönöm a beszélgetést!