A test és a bőr fiatalságának megőrzése minden hölgy számára fontos, hiszen bár a belső kisugárzás adja a valódi szépséget, igényes külső nélkül nincs meg a tökéletes összhatás. Az évek múlása, a hormonális változások, az életkori sajátosságok és életciklusok, a várandósság és a szülés, de a menopausa is hatással lehet nem csak a bőrünkre, de intim egészségünkre is.  Megfelelő táplálkozással, műszálas ruhák kerülésével, időben elkezdett gátizomtornával, Lactobacillusokat tartalmazó hüvelyflóra regeneráló kúpokkal, vagy megfelelő pH-értékű intimlemosókkal sokat tehetünk egészségünkért.

Az inkontinencia, vagyis a húgycsövön keresztüli akaratlan vizeletvesztés már népbetegségnek számít, rengetegen szenvednek tőle. „Az érintetteknek nagy pszichés és anyagi terhet is jelent, ennek ellenére kevesen keresik fel ezzel a panasszal nőgyógyászukat, még most is tabutémaként kezelik.” – mutat rá Dr. Supák Dorina, a Neutromed intimhigiéniás termékcsalád szülész-nőgyógyász klinikai orvosa, majd hozzáteszi: ha időben lépünk, néhány egyszerű módszerrel könnyen enyhíthetők a mindennapi életet megkeserítő tünetek.

Neutromed_be
Az inkontinenciának több fajtája létezik. Ilyen panaszokkal először mindig keressük fel kezelőorvosunkat, aki segít a megfelelő terápiás irány megtalálásában. A szakértő szerint az egyik legfontosabb az életmódbeli változtatások, például a túlsúly csökkentése, a székrekedés megelőzése, a vizeletürítési szokások változtatása, a krónikus köhögés kezelése, dohányzásról való leszokás. Nagyon sokat segíthet a gátizomtorna, ennek hatékonysága fokozható fizioterápiával. Nagyon ajánlott a medencefenéki torna megelőzésképpen az egészséges nőknek szülés előtt, amellyel jelentős mértékben megelőzhetők az ilyen jellegű panaszok.

Az életkor előrehaladtával a hormonális változások hatására az inkontinencián kívül egyéb panaszok is gyakoribbá válnak, úgymint a hőhullámok, alvászavarok, hüvelyszárazság, de változik az intim területek pH-értéke is. A szakértő tájékoztatása szerint, míg nővé váláskor az emelkedő ösztrogénszint hatására a hüvelyhám vastagodik, a sejtek glikogénben gazdaggá válnak és a Lactobacillus lesz a flóra domináns összetevője, addig menopausakor a csökkenő hormonszintek hatására a hüvelyhám elvékonyodik, hogy aztán bakteriális flórája a bőréhez hasonlóvá váljon a kémhatás emelkedése mellett. A szakértő ezért javasolja az aktuális életciklusnak megfelelő pH-értékű intim mosakodók használatát.

A Neutromed 5.5-ös pH értékű intim mosakodó géljét kifejezetten a menopausában érintetteknek fejlesztették ki. A bőrgyógyászatilag tesztelt termék Active Defense komplexet tartalmazó formulája véd a kellemetlen szagoktól és gyengéd, hosszantartó frissesség hatását biztosítja. Az intim mosakodó gél hatékonyan és gyengéden segít megvédeni az irritációtól a legérzékenyebb intim területeket, miközben a benne lévő aloe vera megőrzi a bőr természetes kémhatását.

Neutromed_be_1

„Orvosilag indokolt esetben természetesen további kezelések is alkalmazhatóak, így például a fájdalommentes lézeres beavatkozások, de számos egyéb műtéti terápia is rendelkezésünkre áll, amelyek segíthetnek a panaszok csökkentésében.” – teszi hozzá a szakértő.

Az intim területek kortól és hormonszinttől függően 3,5-5,5 közötti pH-értékkel rendelkeznek. Kémhatásuk azonban könnyen felborulhat például sportolás, stressz, terhesség, menstruáció vagy menopauza esetén. A Neutromed termékei figyelembe veszik a hormonális változások okozta pH-értékek eltérését, ezáltal kínálva megoldást a különböző életszakaszban járó nők számára a belső egyensúly megtartásához. Az intim mosakodók között megtalálható az érzékeny bőr számára kifejlesztett gél mellett frissítő, hidratáló hatású, valamint szappan- és színezékektől mentes változat is.