A Férfiak Klubja 2017-ben hiánypótló, értékes díjat alapított Gránit Oroszlán Példakép Díj néven, mellyel évről-évre a felelősségteljes, hétköznapok küzdelmeiben példát mutató férfiakat jutalmazzák. Büszkén kijelenthetik, hogy 2020-ra hagyománnyá vált, hiszen immár negyedik alkalommal kerül majd átadásra a hétköznapok példamutató hőseinek. A pozitív férfiminta jelenléte – az idei nehézségekkel teli évben különösen – kulcsfontosságú a családok, a gyermekek, az egész társadalom számára. Kellenek a példamutató férfiak, akik szilárd szövetségben a nőkkel szövetségben, elkötelezetten építik a jövőt!

Férfiak Klubja

A férfiak kiszorulása a családból, illetve a társadalom más egyéb területéről szomorú tendencia, hiszen a férfiakra a nőknek, a gyerekeknek és az egész társadalomnak szüksége van, nélkülük nem teljes az élet. A Gránit Oroszlán Példakép Díjjal a férfi minta pótolhatatlanságára szeretnék felhívni a figyelmet. Arra, hogy a férfi lét nem adottság vagy lehetőség, hanem jövőteremtő kötelesség is egyben. A közhasznú társadalmi szervezet negyedjére készül kiosztani a Gránit Oroszlán Példakép Díjat azoknak a férfiaknak, akik áldozatos tevékenységükkel, hitükkel, lelkesedésükkel mindannyiunk javát szolgálják. A nagyközönség számára 2020. október 4-ig van lehetőség arra, hogy jelölteket állítson a díjra, öt kategóriában. Ezekben a nehéz, bizonytalan időkben még inkább szükség van a példaképek képviselte erőre.

Férfiak Klubja

Ma, amikor a férfiak alig vannak jelen a családokban, a példaképeknek nagyobb jelentősége van, mint valaha. A Férfiak Klubja alapítója, Bedő Imre szerint nem kevesebbre vállalkoznak, mint hogy megállítsák, és megfordítsák a káros társadalmi tendenciákat. Az akadályt felismerőket, férfiakat és nőket egyaránt szeretnék egy zászló alá gyűjteni, hogy összefogva elég erő legyen elindítani a pozitív társadalmi változást. Ennek egyik pilléréként alapították meg a Gránit Oroszlán Példakép Díjat, amivel éppen azokat a férfiakat szeretnék felmutatni és jutalmazni, akiket példaként lehet állítani a jövő nemzedék elé.

– Az elmúlt 40-50 évben hiányoztak a férfiak Magyarországon és Kelet-Európában is a családokból, emiatt a férfi értékek nehezen öröklődnek, és ezért külön figyelembe kell venni a munkahelyen kívül a családi és társadalmi felelősségvállalás fontosságát, mert ez a két terület az, ami előre viszi a világot. Elhagyták a pedagóguspályát is, ennek következtében a gyerekek az iskolában sem nagyon találkoznak férfiakkal, viszont a családoknak, a nőknek férfiakra van szükségük. Az utóbbi időben a férfi értékekről szóló kommunikáció is negatív, ezért a fiúk nem igazán szeretnék célul kitűzni a férfivá válást, mert úgy érzékelik, mintha ez lehetséges veszély lenne – részletezte a Férfiak Klubja alapítója, Bedő Imre.

Férfiak Klubja

– Minden gyerek utánzás útján tanul. Látja a példát, lemásolja, és addig ismétli, amíg az belsővé nem válik. Elsajátítja. Természetesen a példa, amit elsajátít, lehet jó, de lehet akár rossz is. Nem nehéz megkülönböztetni a kettőt, egyrészt kiváló iránytű az ember belső erkölcsi érzéke, másrészt gyümölcseikről lehet különbséget tenni köztük; a jó példa életet, fejlődést, jövőt eredményez, és folytatható generációk hosszú során át. A rossz példa ennek pont az ellenkezője: előbb-utóbb törvényszerűen zsákutcába vezet, folytathatatlan. Saját értékeink továbbadásáról magunknak kell gondoskodnunk. Nem csak a gyerekeknek, hanem minden embernek, az egész társadalomnak szüksége van elsajátítható mintákra, példaképekre, akikre felnézhetnek, akiket utánozhatnak, akiket követhetnek. Egy olyan élcsapatra, akik már letettek valamit az asztalra, akik a teljesítményükkel, az elkötelezettségükkel, az életükkel már bizonyítottak. Így volt ez a történelem során eddig mindig, és így van ez ma is, legalábbis így kellene lennie. Ezeknek a férfiaknak a felkutatására és felmutatására hoztuk létre a Gránit Oroszlán Példakép Díjat. Köszönjük támogatóinknak, köztük az EMMI-nek és a Szerencsejáték Zrt.-nek, hogy immár negyedszer is kioszthatjuk. – mondta Bedő Imre.

Gránit oroszlán

2020. október 4-ig az alábbi öt kategóriában lehet javaslatot tenni jelöltekre, akik a díj szellemiségének megfelelő mintát testesítik meg:

Apa példakép: A férfias minta családon belül történő átadása fontosságának hangsúlyozására létrehozott kategória.

Férfi pedagógus példakép: A férfi pedagógusok társadalmi felelősségének kiemelésére szolgáló kategória. Az idei évben ez kiemelt figyelmet kap majd, hiszen az elmúlt hónapok és az előttünk álló időszak is embert próbáló mind diák, mind tanára számára.

Mester példakép: A Mester kategóriába olyan edzők, ifjúsági vezetők, oktatók, vagy más, értékformáló területen tevékenykedők jelölését vagy jelentkezését várják, akik a szakmai munkán túl az életükkel, emberségükkel állítanak példát gyermekeink elé.

Közéleti példakép: Olyan független közéleti személyiségek, írók, művészek, sportolók vagy más, a közéletben értékformáló területen tevékenykedők számára létrehozott kategória, akik már valami jelentőset „letettek az asztalra”, és követhető példaképek lehetnek.

 • Felelős üzletember példakép: Olyan vállalkozók, cégvezetők, menedzserek, üzletemberek kitüntetése, akik tudják, felelősségük van az egész társadalommal szemben mind szavakban, mind tettekben.

Gránit oroszlán

Azok közül, akiknek a jelöltségét elfogadták, a Gránit Oroszlán Testület választja ki a kategóriánkénti 3-3 díjazottat. Az ünnepélyes eredményhirdetésre és a díjkiosztó gálára a döntősök jelenlétében, illusztris helyszínen, nagyszabású gálaműsor keretében kerül sor.

  További információ: http://ferfiakklubja.hu/shop/granitoroszlan2020