Szeretné lekötni gyermekét a nyáron? Szeret kreatívan építeni a fia? Akkor a RoboLabort neki találták ki! Három éve tartanak heti rendszerességű robotika foglalkozásokat 9-14 éves tanulóknak, most pedig a digitális világban szórakoztatják a kicsiket, nagyokat hatékony módon. A szülői visszajelzések és a gyerekek által támasztott igények miatt idén nyáron több tematikával szervezik meg a távNapköziket.

Robolabor - Alkotónők

Különböző turnusban, több szinten (kezdő-középhaladó-haladó) zajlanak a távNapközik. Ha a szülőnek otthonról kell dolgozni, akkor is kényelmesen lehet, mert a szervezők lekötik a gyereket napi 2×90 perc foglalkozással és kutatómunkával. A kapcsolatot online platformok segítségével tartják a résztvevőkkel. Az ismereteket összerendezik, így minden link, leírás megmarad a későbbiekre is. A digitális tér segítséget ad a virtuális építéshez, magyarázáshoz, építési útmutatókhoz is. Az építéseket és a kész alkotásokat is webkamerán keresztül tekintik meg a szervezők, és adnak tanácsokat.

A RoboLabor keretei között három éve foglalkozunk 9-14 éves gyerekekkel szakköri keretek között LEGO EV3 robotokkal. Ez idén márciusig volt így, majd néhány teszt alkalom után áttértünk távFoglalkozásokra. Az egyik verzió azoknak szólt, akiknek már volt otthon robotjuk, vagy a szakköri készletekből tudtunk nekik biztosítani. Ezt a gyerekek is nagyon élvezték, és a szülők részéről is olyan visszajelzések jöttek, hogy érdemesnek láttunk nekifogni a távNapközi kidolgozásának. Örömmel jelenthetjük, hogy van olyan gyerek, aki szeretne még jönni másik tematikára is. A távNapköziben két foglalkozás van egy nap. Itt foglalkozunk a célfeladattal, a robotépítéssel és programozással, de más műszaki vonatkozású dolgokat is megnézünk. Foglalkoztunk a vetületekkel, a Nemzetközi Űrállomással, Barényi Bélával, Anisits Ferenccel. A digitális világ előnye, hogy nincs földrajzi korlát. Ebben a turnusban voltak Gödöllőről, Biatorbágyról, de volt két unokatestvér is, akik Pécs mellől a nagymamától jelentkeztek be. Ebben a turnusban táncoló robotot, holdjárót és targoncát építettünk távfoglalkozásban. A következő turnus más tematikával zajlik, ott egy rajzoló robottal kezdünk. Mivel más lesz a tematika és a kutatási feladat is, így olyanoknak is élmény lesz a két turnus, akik már voltak az egyiken – mondta Kurucz Balázs, a RoboLabor alapítója.

Robolabor - Alkotónők

8 ok, hogy miért jó a távNapközi:

  1. Mindenki otthonról vesz részt a foglalkozásokon, így biztosan meg lesz tartva.
  2. Nem kell a napközi helyére megoldani a gyerek eljutását, így a nagymamától is részt tud venni a foglalkozásokon.
  3. Nem kérdés, hogy ízlik-e a gyerkőcnek a kaja, mert Anya vagy a Nagymama főztjét eszi otthon.
  4. Bármilyen problémával (ételintolerancia, krónikus betegséggel) is részt tud venni a gyermek.
  5. Ha valami mozgásbeli probléma miatt nem vagy csak nehezen megoldható a lakáson kívüli közlekedés.
  6. Kis létszámú a csoport, biztos jut elég figyelem a gyermekre (minimum 4, maximum 8 fős egy csoport).
  7. Minden testvér részt tud venni, akkor is, ha sokkal kisebb csemetéről van szó.
  8. A testvéreknek 100% kedvezmény, ha ugyanazt az accountot használják, és együtt építenek.

További információ: https://bit.ly/3hzDB9L