A TV2 Super Car című autós magazinműsorának soron következő adásában a RaceTaxi.Hu tartóssági kupasorozatának férfi fordulójában, Kis Csaba, Dobó Ági szépségkirálynő férje teheti próbára vezetési tudását és technikáját egy 750 lóerős BMW M5 sportlimuzin kormánya mögött.

Ketyegő belső óra

Nem állnak távol az extrémsportok Kis Csabától, hiszen mindent szeret, ami a sebességgel kapcsolatos. Gyakran gokartozik és quadozik, a Forma1 különösen közel áll a szívéhez, a magassággal azonban meggyűlik a baja. Szabadesés nem, adrenalinfröccs azonban annál több várt rá az örkényi EuroRingen, ahol a RaceTaxi.hu tartóssági kupasorozatának férfi fordulójában mutathatta meg azt, mire is képes egy versenyautóval.  

Kis Csaba, Dobó Ági szépségkirálynő férje

– Őszintén szólva addig, amíg Rácz István profi autóversenyzővel helyet nem cseréltünk, egészen ügyesnek éreztem magamat – mondja a hétköznapokban ingatlanfejlesztéssel foglalkozó, ám bloggerként is tevékenykedő Kis Csaba. Hozzáteszi: próbált figyelni arra, hogy tartsa a szintidejét, azt azonban nem tudja, hogy ez mennyire volt sikeres.

– A belső órám közel azonos időket mond annak ellenére, hogy egyszer-kétszer rossz íven vettem be a kanyart, máshol gyorsabban, illetve lassabban mentem, mint az első körben – magyarázza. Ennek pedig az volt az oka, hogy a mellette ülő instruktor, Rácz István nem csak hasznos tanácsokkal igyekezett őt segíteni, de kérdéseivel sikeresen meg is tudta zavarni őt.

– Mint tudjuk, mi férfiak csak egy dologra tudunk egyszerre odafigyelni – húzza alá nevetve Kis Csaba.

Előtörő maximalizmus

Az ingatlanfejlesztő-blogger konkrét taktikát nem követett, célja azonban egyértelmű volt: minél jobban teljesíteni, minél pontosabban venni az íveket. Mivel Kis Csaba a hétköznapokban egy családi autót vezet, így számára teljesen más tapasztalás volt vezetni a RaceTaxi.hu sportlimuzinját.

– A legnagyobb különbséget az autók közötti teljesítményben éreztem, annak ellenére, hogy nem gyorsasági versenyben vettem részt, a G-erőt megtapasztaltam, már akkor is, amikor én ültem a kormány mögött. A tartóssági körök utáni élménykör azonban mindent felülírt. István megmutatta, hogyan is kell vezetni – hangsúlyozza lelkesen. Kis Csaba számára az elindulás és az első kanyar volt a meghatározó, tudta, hogy biztonságban van, ám a hirtelen meginduló autó teljesítményétől az adrenalin-szintje az egekbe szökött.  

Kis Csaba, Dobó Ági szépségkirálynő férje a Racetaxi versenyen

– Maradandó élményekkel lettem gazdagabb és bármikor szívesen visszaülnék a kormány mögé – teszi hozzá mosolyogva.

Hogy csal-e Kis Csaba belső órája, vagy valóban sikerült közel azonos köröket megtennie az EuroRing technikás versenypályáján, az kiderül a SuperCar vasárnapi adásából.

Mint ismert, a RaceTaxi.Hu tartóssági kupasorozatának nagysikerű női fordulóját követően a TV2-n futó Super Car autósmagazinjának részeként férfi sztárok is bebizonyíthatják mire képesek a versenypályán. A Magyarországon egyedülálló műsorformátum hétről hétre izgalmas és fordulatos versenyeket ígér, miközben a hazai hírességek eddig nem látott, új oldalával is megismerkedhetnek majd a nézők.