Budapest, 2018 nyara. Tulajdonosa hosszútávra bérbe adja kiváló helyen lévő, reprezentatív luxuslakását, amiből a lehető legtöbbet akarja kihozni.

Tisztában van vele, hogy a legjobb bérlő megtalálásához meg kell mutatnia a lakás legszebb arcát és azokat a benne rejlő lehetőségeket, amitől a bérlő a lakást különlegesnek és ellenállhatatlannak találja, első látásra beleszeret és mindenképpen meg akarja szerezni magának. Az volt tehát a feladat, hogy a meglévő állapotból hozzak ki egy olyan lenyűgöző képet, ami a luxus és átlagon felüli életszínvonal érzését adja meg leendő bérlőjének.

A lakás néhány éve készült el, tökéletes állapotban volt, így megvolt a kiváló alap, amire a „koronát” kellett feltenni.  Tökéletes feladat, hogy optikai tuninggal, a Rapid Staging módszerével néhány óra leforgása alatt a meglévő adottságokra építve, kiegészítőkkel és dekorációval látványos végeredmény szülessen.

A lakást a tulajdonosa részben lakta, mielőtt úgy döntött, hogy bérbe adja. Az ottlakás azonban nem volt rendszeres és életvitelszerű, és érezhetően hiányzott az ÉLET a lakásból. Ennek a megoldásához óriási potenciált tartogatott a hatalmas egy légterű konyha-étkező-nappali. Az igényes burkolóanyagokkal, látványos világítástechnikával és alapbútorozással rendelkező helyiség önmagában szép volt ugyan, de tudtam, hogy sokkal többet is ki lehet hozni belőle, ha kicsit feltuningolom és még vonzóbbá teszem.

Első feladat a függönyözés volt, ami egy az egyben hiányzott a lakásból, de rendelése már folyamatban volt, ehhez tanácsokat adtam.  Az étkezőben és a nappaliban körbefutó üvegfalak elé igényes átlátszó függönyök kerültek, egy csapásra otthonossá téve a helyiséget. A konyhaablakra pedig a színeivel harmonizáló, bézs/óarany/karamell rómaifüggöny, ami dekoratív, ugyanakkor nincs útban a konyhai munkák során.

Hiányzott az étkezőasztal. A tér stílusához igazodva igényes, üveglapos kerek asztal került ide a meglévő fehér kárpitozott székekhez, és mivel az étkező garnitúra önmagában még nem nyújtotta volna az „aha-élményt”, ezért virággal és terítékekkel vittem bele életet és hangulatot. A konyhában elpakoltam minden munkára emlékeztető tárgyat és maradék vagy kibontott  élelmiszert, innivalót. Helyettük dekorációként kitettem étvágygerjesztő, szemnek és ízlelőbimbóknak kellemes gyümölcsöstálat, szép üvegtartókat, zöld dísznövényeket, egy jó italt…

A nappali berendezéséből már csak néhány színfolt hiányzott. A méretes kanapéhoz tartozó sárga és barna óriáspárnák közé becsempésztem néhány türkiz díszpárnát.  Azért érdemes színfoltként használni egy eltérő, dekorációs színt is, mert egyrészt üdeséget visz az egyhangúnak tűnő bézses-sárgás-barnás árnyalatok közé, másrészt az eltérő szín a fotókon kiugrik a képből és felkelti a figyelmet! A türkiz köszön egyébként vissza az étkező színvilágában is, ezzel látványban összekapcsolva a tereket. A színeken kívül élő, zöld növényekkel is frissességet, vitalitást lehet vinni egy enteriőrbe, ehhez nagyméretű zöld szobanövényeket választottam.

A nappali mindkét oldalán van erkély, amit a tulajdonos korábban a régi, elhasználódott műanyag kerti bútorok tárolására használt. Nem szabad veszni hagyni olyan adottságot, amire mások csak vágyakoznak, hanem meg kell mutatni azokat a lehetőségeket, amiket ki lehet hozni a helyből! A régi kerti bútor helyett ezért új teraszbútor került ide, amit dekorációval kényelmes beszélgető-és kávézóhellyé varázsoltam.

A lakáshoz két fürdőszoba tartozik. Az egyik a női, halvány törtfehér burkolatokkal és szaniterekkel, a másik a férfi, amely közvetlenül a hálószobából nyílik, és a világos színeket sötét barnás árnyalatok egészítik ki.  Mindkét fürdőszoba letisztult, igényes, modern olasz és spanyol burkolatokkal burkolt, de az volt az érzésem, hogy hiányzik belőlük a SZÍN, ami majd feldobja a tereket. A női fürdő világos, bézses színeihez bordót választottam kiegészítőnek, a férfi fürdőben pedig a türkiz köszön vissza. Szerencsés megoldás, ha a lakás egészén végigvihető egy szín, ezzel megteremtve a terek közötti optikai kapcsolódást.

Az optikai tuningot követően még hátra volt a fotózás és a hirdetés elkészítése. A hirdetésben kiemeltem azokat az előnyöket, ami miatt érdemes ezt az ingatlant választani, illetve bemutattam azt az életérzést, amit a lakás a berendezésével és az extra tartozékaival együtt nyújt leendő bérlőjének. A profi fotókon kívül a lakáshoz készült egy 360 fokos, 3D-s lakásbejárás is, amivel minden egyes helyiség virtuálisan körbejárható. A virtuális lakásbejárás és a profi fotók együtt olyan vizuális élményt nyújtanak, ami véleményem szerint elengedhetetlen egy ilyen nagy értékű ingatlan bemutatásánál.

Ha tetszett a cikk, látogass el Facebook-oldalamra is, illetve várlak szeretettel az „Eladó a lakásod? Hasznos infók, tippek, ötletek” csoportba.