Balaton, Eger, Velencei-tó, Tisza-tó, Esztergom, Dunakanyar és Dél-Baranya! Csupa olyan helyszín, ami vonzó célpont egy családi utazáshoz. 2016-ban a KidsOasis és a Manó Könyvek a jóvoltából egy új műfaj, nevezetesen mese-útikönyv sorozat született. A siker az Irány a Balaton! című kötettel indult el, majd nemsokára újabb részekkel bővült. A képzeletbeli utazó család a mese nyelvén, a gyerekek számára élvezhető formában barangolja be hazánkat, hogy ha az olvasó úgy dönt, hogy elutazik, már előre tudja, mit érdemes megnézni, kipróbálni.

2019. februárjában megjelent az Irány Dél-Baranya! kötet, melyben Harkányba, Mohácsra és Siklósra utazik a család, ráadásul két évszak lelhető meg benne, hiszen az első fejezetben a Mohácsi Busójárásra érkeznek meg, ám annyira megtetszik nekik a környék, hogy nyáron egy hosszabb pihenésre visszatérnek. Így aztán bőven lesz idejük a Harkányi Fürdőben pancsolni, Mohács nevezetességeit alaposabban szemügyre venni, rendhagyó történelemórát hallgatni, Kölkeden egy különleges múzeumban a gólyákról a lehető legtöbbet megtudni, Nagyharsányban egy szokatlan szabadtéri szoborparkban sétálni, a Dráva élővilágát tanulmányozni, és persze a Siklósi várban időutazáson részt venni. Csapody Kinga meséi az 5-12 éves korosztályt célozzák, és Szalma Edit, illusztrátor bűbájos képei segítenek még jobban elképzelni a helyszíneket, amelyek között akad olyan is, amit a gyerekek kiszínezhetnek.

Az Utazik a család! mese-útikönyv sorozat mindegyik része azoknak a családoknak tetszik, akiknek fontos, hogy a szabadidejüket tartalmasan töltsék. 

A Manó Könyvek és a KidsOasis gondozásában eddig megjelent kötetek:

Irány a Balaton!, Irány a Velencei-tó!, Irány Eger!

Irány Esztergom!, Irány a Dunakanyar!, Irány a Tisza-tó!

Irány Dél-Baranya!Bővebb információ:https://kidsoasis.hu/