A pandémia után új névvel és új üzemeltetővel tér vissza a belváros népszerű színháza. RaM Színház néven üzemel tovább (lánykori nevén RaM Colosseum), amelyet a nemzetközileg ismert Freelusion vett kézbe – új koncepcióval, színvonalas látvánnyal és új műsorokkal várják az érdeklődőket.

A Freelusion csapatának a célja, hogy a megújuló színház olyan közösségi és művészeti térré alakuljon, amely nyitott színházként lehetőséget ad számos különböző műfajú, magas minőségű előadás, produkció, tudásmegosztó fórum befogadására és létrehozására. A megújult koncepció lényege továbbá a nem mindennapi, nemzetközi szinten is egyedülálló, interaktív háromdimenziós látványtechnika. A Freelusionnek ezeket a vizuális megoldásokat biztosító látványtechnikáját a saját produkciói mellett a RaM Színház vendégelőadásaiba is be lehet építeni, így a tervek szerint egyre több ilyen jellegű darab lesz látható.

Minden hónapra egy premier

A RaM Színház by Freelusion októbertől látványos és izgalmas premierekkel várja az érdeklődőket. Október 15-től három előadással, a Vadak Ura ősbemutatóval kezdődik a hónap. November 5-én, november 30-án és december 15-én a RaM Színház ad otthont a Nők az idegösszeomlás szélén musicalnek. A darabban jóakarók, ellenségek és nők minden mennyiségben, hol gyalog, hol taxival kergetik érzelmeiket. November 11-én a RaM Színház színpadán vonósnégyessel kibővített zenekarra hangszerelt új dalok csendülnek fel a több teltházas fellépést maga mögött tudó, kétszeres EMERTON-díjas Friderika előadásában.

Novemberben 12-én kerül színpadra a Queen Látomások, a Freelusion 3D vetítéssel kombinált táncshowja. A legendás zenekar ikonikus és izgalmas zenéje új értelmet nyer ebben az élő showban. A műsor a Queen zenéjén keresztül emlékezik meg és üdvözli a zene nagyságát a felejthetetlen slágerek legjobbjainak előadásával. A darabban a Freelusion a saját fény- és látványtechnikájával a zene, a tánc, az érzelmek, a fények és a vizuális képek összefonódásával egy felejthetetlen élményt nyújt majd a szórakoztatás új dimenziójában.

November 20-án Magyarország egyik legismertebb musicalszínésze, Feke Pál ad önálló estet a RaM színpadán. A Junior Prima- és Artisjus-díjas színész-énekes koncertjén új, rockos hangszerelésekben szólalnak meg a legnagyobb magyar és külföldi slágerek, valamint musical részletek. Az est folyamán egy különleges sztárvendég, a Máté Péter-díjas Molnár Ferenc Caramel lép színpadra. Feke Pál visszatérő vendégként, évi 2-3 alkalommal más és más önálló estjével emeli majd a RaM Színház fényét. Az idényben koncertet ad Kamarás Iván is, aki az Egy fess pesti este című koncertjével, az EGY FESS BAND zenészeivel kiegészülve lép színpadra. A nem mindennapi koncerten a dalok frissebb és izgalmasabb köntöst kapnak, a műsor szerkezete is eltér majd a „szokásos” színészi estektől.

December 20-án a mesterséges intelligencia világában játszódó Álomutazó kőszínházi premierjét láthatják a színházba látogatók. A népszerű mesemusical egy olyan világban játszódik, ahol már senki sem alszik, ezért senki nem is álmodik, a pislogás pedig bűntettnek számít. Az emberek napi 24 órát dolgoznak, a gyerekek szinte az egész napjukat az iskolában töltik, és csak azért mennek haza, hogy megcsinálják a házi feladatot. A darabban Magyarország legismertebb színészei és énekesei lépnek színpadra. A RaM Színház deszkáira visszatér a Tesla is, és további színházi produkciók is egyeztetés alatt vannak.