Sokan hallottunk már a Hegedűs Éva által szervezett családi programokról, én is. Ez idáig azonban nem volt alkalmam részt venni egyiken sem. A sors úgy hozta, hogy idén én is ott lehettem a Családi batyus majálison.

Úgy kezdődött, hogy a lajosmizsei Fekete István Sportiskolai Általános Iskola 6.f osztálya megnyert egy kupak gyűjtő versenyt és ezért cserében kapták a lehetőséget Évától, hogy az egész napot kint tölthetik  ezen a rendezvényen. Sőt ingyen kipróbálhatják a különböző játékokat, indulhatnak a vetélkedőn, ehetnek, ihatnak kedvükre.

Reggel gyanakodva kémleltem az eget, vajon milyen idővel áld vagy ver meg minket? Szerencsére az égiek kegyesek voltak hozzánk, mert csak délután 3 óra körül kaptunk egy kis esőt. Kilenc órára már ott gyülekezett az osztály, Lenkóné Nagy Andrea osztályfőnök vezetésével és néhány szülő kíséretével. Minket és persze mindenki mást finom lila hagymás zsíros kenyérrel vártak, a gyerekek pedig a programokat várták csillogó szemmel. Nem is hiába várták! Kezdték (kezdtük) a nyaklánc fűzéssel (színes tésztából), amiből szebbnél szebb egyedi alkotások lettek. Büszkén viselte őket az ember (lánya), főleg, hogy „pecsétet is ért” – vagyis ha a feladat készen volt, kaptunk Évától egy pecsétet. Négy pecséttel már lehetett nevezni a sorsolásra, mert négy kategóriában (ovis, iskolás, férfi, nő) sorsoltak nyertest.

A nyaklánc készítést a kislabda dobás követte, ha a labda sikeresen landolt az egyik zsebben, már kaptuk is a pecsétet. Ezután még izgalmasabb téma következett, megnéztük, hogyan lehet és kell újraéleszteni valakit. A Vöröskereszt (Lipóthné Komjáti Andrea) fiatal munkatársainak köszönhetően ma már ezt is tudjuk és reméljük, hogy nem kell alkalmaznunk! Nem sokkal ez után – Szuhányi Gyula és tanítványai jóvoltából (Mizse K1 Klub) – egy kick-box bemutatót láttunk, amivel kellőképpen lenyűgözték a közönséget. Közben Hegedűs Károlyéknál lehetett íjászkodni.

Közben megérkezett Polgármesterünk, Baski András is, aki néhány szóval méltatta a kezdeményezést és hangsúlyozta, hogy mindig örömmel támogatják az ehhez hasonló megmozdulásokat. (Az Önkormányzat biztosította az áramot és természetesen a helyet is).

Még néhány játék kipróbálása után, a „pecsétes papírunkat” bedobtuk a gyűjtő dobozba. A gyerekek többsége pedig az ugrálóvárban folytatta a napot. Ninja Warrior akadályra emlékeztető légvár volt az egyik: hol hajolni kellett, hol pedig ugrani ahhoz, hogy a folyamatosan pörgő szerkezet nehogy eltalálja az embert. Úgy láttam, hogy ez volt a gyerkőcök egyik nagy kedvence. A másik egyértelműen a lovas kocsikázás Bach István kocsis segítségével – nagyon élveztük!

Kicsik és nagyok egész nap csillámfestésre ülhettek be az egyik sátor alá Katihoz és Robihoz.

Természetesen a nap folyamán a kulináris élvezetek sem maradhattak el. Órás palacsintát Finszter Péter sütött, vattacukrot pedig Kun Attila készített nekünk. Ebédre egy finom csirkepörköltet kaptunk. (A szakácsok: Nagy Béla, Krasnyánszki Károly, Cseri Lajos)

Fél három körül a sorsolás is megtörtént, ötvenhárman indultak a versenyben. A nyertesek nevei pedig:

Női kategória: 1. hely: Tamás Henrietta,          2. hely: Tuza Mária,     3. hely: Kollár-Szabó Szilvia

Férfi kategória: 1. hely: Kollár Péter               2. hely: Nagy Imre       3. hely: Farkas József Antal

Ovis kategória: 1. hely: Török Hanna              2. hely: Gáspár Flóra    3. hely: Drabant Jázmin

Iskolás kategória: 1. hely: Berényi Attila         2. hely: Szabó Bálint    3. hely: Balogh Zsófia.

Gratulálunk a nyerteseknek!

Az idén változtak a majális látogatási szabályai. Csak az kapott belépőt, aki egy jelképes összeggel vagy egy apró felajánlással hozzá is járult az esemény sikeréhez (legyen az étel, ital, játék, segítség a szervezésben vagy éppen a pakolásban). Vagyis a saját felajánlások tették lehetővé, hogy mindannyian ingyen vehessünk részt az eseményen. Ráadásul az egy éven keresztül gyűjtött kupakokból vették a csillámfestés és a söprögető játék kellékeit.

Azt gondolom, hogy egy tartalmas, szép napot tölthettek együtt és jól érezték magunkat. Köszönjük szépen!