A Fiatal Családosok Klubja életében minden évben kiemelt szerepet kap az anyák napja. Számunkra a családi lét szépségeinek bemutatása, megmutatása a legfontosabb cél. A család pedig a gyermekáldástól lesz teljes, a gyermekek születésével válik teljessé a nő is. A gyermekünk iránti szeretet végigkíséri életünket, ettől pedig még a levegővétel is csodálatosabb érzés. Ez a szeretet sokszor fájdalmas, nehézségekkel teli, de közben fontos dolgokra tanít. Amitől új értelmet kap a hála és az öröm befogadása. Merjük megélni igazán!

FICSAK_Nóra

A FICSAK és a Ringató idén közösen szervezi meg az idei hagyományos anyák napi eseményt, mely az édesanyák ünnepléséről szól majd. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy milyen csodás dolog anyának lenni! Hisz jól tudjuk, attól a perctől kezdve, hogy először a kezünkben tarthatjuk a gyermekünket, egy erős kötelék alakul ki. Ez a különleges kapcsolat az, amely átsegít minket az időnként érkező megpróbáltatásokon és a legapróbb pillanatokkal bearanyozza a mindennapokat.

Megbecsülés, tisztelet és szeretet, amit minden édesanya érdemel. A KSH statisztikái alapján tudjuk, hogy a nők alkotják hazánk népességének többségét, számszerűen 5 millió 138 ezer főt. 2015-ben 91 700 gyermeknek adtak életet, 0,2%-kal (190 újszülöttel) többnek az előző évinél. Hosszú évtizedeken keresztül a 20–24 éves nők vállalkoztak a legnagyobb arányban az anyaságra, az 1990-es évek közepétől ez a 25–29 éves korosztály felé tolódott el, 2010-től pedig már a 30–34 évesek körében volt a leggyakoribb a gyermekvállalás. Az édesanyává válás egyre későbbi életkorban történik, így a szülő nők átlagos életkora is folyamatosan emelkedik: míg 1990-ben az első gyermek születésére 23,0 éves korban került sor, addig 2014-ben 28,3 évesen. Az Európai Unióban – az Eurostat adatai szerint – a nők átlagosan 28,8 évesen hozták világra első gyermeküket 2014-ben.”

FICSAK_SoulAir_Bécs

A kormány a Családok Éve programok és a FICSAK ezen a tendencián kíván intézkedéseivel, kezdeményezéseivel és rendezvényeivel javítani. Felhívni a figyelmet arra, hogy a gyermekvállalás már fiatal korban egy csoda az életben és a családi lét pedig a legcsodásabb dolog!

Zenés anyák napi rendezvény a Ringatóval a FICSAK szervezésében!

 PROGRAM

9.30      Kapunyitás

10.00    Az Oscar-díjas SoulAir Kamarakórus műsora

10.25    Ünnepélyes megnyitó

10.40    Ringató foglalkozás – Énekeljünk együtt! – vendég: Bognár Szilvia

11.50    Balássy Betty és Varga Feri gyerekműsora

12.30    Tombolasorsolás

13.00    Zene, játék, együttlét

14.00     Kapuzárás

Egy csodás délelőtt, zene, játék, együttlét! Mindez megtalálható lesz az anyák napi eseményünkön. A program ideje alatt LEGO játékszoba a nagyobbaknak, könyves mesesarok, családi fotósarok, optikai szűrőbusz, gyermekfogászati szűrés, profi hordozási tanácsadás, stílustanácsadás hölgyeknek és öltözködési tippek, könyv- és játékvásár, kézműves foglalkozások várnak mindenkit!

FICSAK_Balássy Betty és Varga Feri

Helyszín: MOM Kulturális Központ, Budapest

Időpont: 2018. május 5. szombat, 9.30 – 14.00

A FICSAK a Családok Éve programsorozat részeként szeretne minden édesanyát köszönteni és megörvendeztetni.

FICSAK_Anyák napi játék

ANYÁK napi JÁTÉK! Én így vagyok JÓ ANYA!

Az anyaság, nőiség és teljesség jegyében felhívással élünk, és játékot hirdetünk! Milyen anya vagyok én? Sokakban felmerül ez a kérdés nap, mint nap, de még erőteljesebben anyák napja környékén.

Szeretnénk most egy kis játékra hívni az anyukákat, ahol együtt megmutathatjuk, hogy milyen sokféle anya van, hogy sokféleképpen éljük meg az anyai szerepet is. Sokféleképpen, de mind JÓ anyák vagyunk! A Facebook felhívásban a résztvevők csodaszép ékszer kollekciót nyerhetnek, melyet kifejezetten édesanyáknak készítettek, hisz amellett, hogy az anyukának nőies megjelenést kölcsönöz, biztonságos játék is egyben a kisbabák számára.

Bővebb információ: http://bit.ly/anyák_napja2018

Az alábbi linken keresse a játékot a Facebookon: http://bit.ly/anyáknapja_játék

Ünnepeljük együtt az anyaságot és az anyaság sokszínűségét!

Üdvözlettel:

Király Nóra,

a FICSAK alapítója