A nyárnak már tényleg vége, így visszatértek a város lakói is. Ez megmutatkozik a gazdag kulturális kínálaton is. Több svájci vonatkozású programot ajánlunk figyelmébe az elkövetkező napokban: egy filmfesztivált, egy koktélbárt, egy koncertet és egy zenei fesztivált.

Részletes információt, mint mindig a követség honlapján talál.

Szemrevaló Filmfesztivál Budapesten, Szegeden, Debrecenben és Pécsett

Ezt tényleg kár volna kihagyni: szeptemberben immár ötödször kínálkozik alkalom Németország, Ausztria és Svájc friss filmtermésének megismerésére. A fesztiválon többek között a következő svájci filmeket mutatjuk be Budapesten a Művész moziban, valamint Szegeden, Debrecenben és Pécsett: Heidi, Csodaország, Amateur Teens, Nem történt semmi és Dürrenmatt – egy szerelmi történet.  A holnapi (szeptember 22-i) Toni Erdmann c. nyitófilmre sajnos már elkelt az összes jegy. Ne várakozzon tehát, mielőbb vegye meg jegyét a filmekre!

szemre

A Szemrevaló Fesztivál  honlapja  

 

Jazztrio Rom Schaerer Eberle a BMC-ben

jazz

A svájci-osztrák jazz trió újra összeáll és Budapestre látogat ! Ismét felejthetetlen koncert vár a az Opus Jazzclubba ellátogatókra szeptember 27-én. Jegyek még kaphatók.

Európai Nyelvi Koktélbár

coctail

A Nyelvek Európai Napján az európai kontinens kulturális és nyelvi sokszínűségét ünnepeljük. A Svájci Nagykövetség idén ismét jelen lesz egy standdal a budapesti nyelvi koktélbáron. Hibátlanul beszél németül, de egy szót sem franciául, olaszul vagy rétorománul? Itt a legjobb alkalom, hogy ezt pótolja! Ha ellátogat standunkra, az este végére biztosan megtanul legalább „Jó napot” kívánni Svájc hivatalos nyelvein.

Meghívó

Szent Gellért Fesztivál Szegeden és Budapesten

gellert

Robert Christian Bachmann svájci zeneszerző már évek óta Szegeden él és aktívan részt vesz a zenei életben. Ő a Szent Gellért Fesztivál alapítója és művészeti igazgatója is. Idén a zenekedvelők szeptember 24. és október 1. között hallgathatják meg a klasszikus zene gyöngyszemeit. http://www.szentgellertfesztival.hu/