A határtól mindössze 200 méterre nyílt meg a világ leghosszabb VR-csúszdája, az ausztriai Locsmándon (Lutzmannsburg), a Sonnentherme élményfürdő- és csúszda-paradicsomban. A világszenzációnak számító esemény megnyitóján Magyarországot a Happy Family képviselte, számos újságíróval és influencerrel érkezve, akik az elsők között tesztelték a VR-csúszdát.

A sajtómegnyitón a Sonnenpark Hotel és Sonnentherme élményfürdő vezetői, közéleti személyiségek is beszédet tartottak, valamint a csúszdát megálmodó fejlesztők is röviden ismertették a koncepciójukat. Werner Cerutti, a fürdő ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a fejlesztéssel a fiatal, 7-15 éves célcsoport kedvében is szeretnének járni. Elsőként az osztrák származású, Julia Dujmovits, snowboard olimpiai bajnoknő csúszott le, aki a világbajnokságon ezüstérmet is szerzett. Juliával a Happy Family csapata is beszélt, kiderült, hogy gyerekként többször ellátogattak szüleivel Magyarországra vakációzni, így sok kellemes emléke van hazánkról. Különleges élményben részesültek a résztvevők, kalandos volt számukra a 202 métert megtenni az izgalmas virtuális valóságban.

Milyen is a szenzációs csúszda?

– A látóteret teljesen betölti a virtuális élmény, már az elején egy hatalmas fehér sas kerül elénk, aki az utunkat vezeti. Miközben száguldozunk az óriási csúszdán – persze ez nem tudatosul bennünk, mert inkább olyan, mintha az Indiana Jones filmbe csöppentünk volna – egy földalatti vasútrendszeren keresztül üldözzük a rosszakat, majd egyszer csak eltűnik a sín alattunk. Mielőtt a mélybe zuhannánk, átvált a pálya, és szinte az égbe repülünk, látunk több légballont, állatokat, magas hegyeket, szinte mintha a Himalája csúcsán találnánk magunkat. Háromféle lehetőség, a „Fantasy világa“, a „Sárkányok világa” és a „Földönkívüliek világa” közül választhatunk – mesélte a 14 éves Levente, a Happy Family csúszda-tesztelője. A magyar fiú családjával már másodjára van a Sonnenpark Hotelben és Sonnentherme élményfürdőben. Azért is szeret ide jönni, mert ebben a családbarát szállodában nemcsak a legkisebbekre gondolnak, hanem az ő korosztályára is, hiszen megtalálható ott csocsóasztal, mozi (magyar, német nyelven), videójáték, diszkó-, fitneszterem, ingyenes használatra rollerek, riksák, biciklik, medencék, csúszdapark és mostantól már VR-csúszda is.

Családbarát szemléletben verhetetlenek

A Happy Family – a Sonnenpark Hotel és Sonnentherme kiemelt magyarországi partnere – évek óta hírt ad a családbarát szálloda és fürdő európai csúcsszínvonalú szolgáltatásairól, programjairól a magyar családoknak.

– A Happy Familyt azért hoztuk létre, mert hiszünk abban, hogy a család intézménye értékes, fontos, nem divatjamúlt! A boldog család fogalma nem csupán illúzió, a mai rohanó világban sem. Természetesen ehhez szükség van idő-, energia befektetésre, de legfőképp a szív és a személyiség teljes odaadására. A szülők számára hiteles és mértékadó információs portál lettünk, rendezvényeinken és termékeinken keresztül szeretnénk szakmailag is hiteles információkat biztosítani. Fontos, hogy értéket teremtsünk, inspiráljuk a szülőket, és természetesen lényeges számunkra szakmai partnereink elégedettsége is – ismertette a közösség céljait Kalcsó Adrienn, a Happy Family alapítója.

Videó az egyedi eseményről:

További információ: https://happyfamily.hu/