A 47 éves énekesnő tíz évet simán letagadhatna a korából, abszolút nem látszik rajta, hogy már közelebb van az ötvenhez. Egyáltalán nem bánja, hogy vannak ráncai, nem szégyelli és nem takargatja őket.

Büszke arra, hogy szeme körül egyre jobban látszik a vidámság és a boldogság, sőt kiderült, hogy tiniként kifejezetten vágyott rá, hogy minél előbb jelenjenek meg nevetőráncai, mert mindig is szépnek találta azokat.

„Egy negyvenhét éves nőnek nehéz feladata, hogy a változó kort elkezdje megélni és azt valahogy normálisan, méltósággal, új dolgokat találva élje meg. Egy negyvenhét éves nő sose lesz olyan szép, mint egy huszonhét éves, ezt el kell fogadni és nem is kell arra törekedni, hogy ugyanúgy nézzünk ki. Nyilván egy hetvenéves is tud szép lenni és egy tizennyolc éves is tud nem szép lenni, hogy ha ő meg van zavarodva és nem találja a saját lelki békéjét. De a maga bájával és esetlenségével együtt a fiatalságnak van egy szépsége, egy frissessége. Persze én is arra törekszem, hogy jól legyek, egészségesen élek, rendszeresen járok edzeni, de a negyvenhét éves szépséget igyekszem megtalálni. A mai fiataloknak sokkal nehezebb dolguk van. Amikor mi tinédzserek voltunk, akkor megengedett volt a bénázás, hazamentél és el volt felejtve. Ma minden fel van kötve a netre, ezért nem tudnak lepihenni, nem tudják becsukni a tükröt, mert minden keep in touch, ott van minden hiba online és ez nagyon nehéz” – mondja Wolf Kati arra a kérdésre válaszolva, mi egy mai 47 éves nő életfeladata, hogyan éli meg a nőiességét.

A beszélgetés megtekinthető: https://www.youtube.com/watch?v=dDoJO2k9GRA

A showbiznisz nem a legkönnyebb szakmák közé tartozik, még ha egy kívülálló számára úgy is tűnhet, hiszen sokszor csak a csillogást és a könnyű életet látjuk, pedig rengeteg munka, feladás és áldozat van mögötte. Némi segítséggel, ha úgy tetszik ráhatással, viszont elég magasra lehet jutni, ha az ember bevállalja, hogy kirakatban éli az életét. Kati azonban tisztában volt vele, hogy a nehezebb utat választja, hiszen sohasem volt számára fontos, hogy magánéletét kiteregesse a nyilvánosság elé annak érdekében, hogy több felkérése legyen. Tökéletesen tudta, hogy ha elzárkózik a médiától, akkor valószínűleg kevesebb fellépése lesz, ám sohasem volt fontos számára, hogy betekintést engedjen a hálószobájába, megmutassa a párkapcsolatát, akár a barátait vagy a gyerekeit.

„Ez egy nehéz egyensúlyozás, hiszen nyilván könnyebb úgy porondon maradni, hogy mindig mutatsz magadból valamit, vagy egy kicsit többet. Nekem ez a helyzet ideális, de az biztos, hogy nehezebb. Ezzel inkább elszámolok, hogy öttel kevesebb koncertem lesz a következő félévben, de akkor se rakom ki a tanga bugyimat a kirakatba” – mondja az énekesnő, aki mindig is tudatosan távol tartotta magát a médiahajhász megjelenésektől.

A #nofilter – Nők, filter nélkül Köböl Anitával című magazinműsorban viszont mesél. Egy 47 éves nő nőiességéről, életfeladatáról és tinédzserkori lázadásáról a Spirit FM-en és a Youtube-on.