Amíg lakod a lakásod, lehet, hogy több bútort halmozol fel, amennyire szükséged van. Ez érthető, hiszen a ritkán használt dolgokat is tárolni kell valahol, nem beszélve az évek alatt felhalmozódott ruhaneműkről, cipőkről, háztartási eszközökről. Természetes módon tele van a lakás ajándékba kapott vagy vásárolt dísztárgyakkal, képekkel, utazásokból hazahozott emlékekkel vagy a kedvenc lepkegyűjteménnyel. Számos kép a falon, gyerekrajzok és kézzel készített ajándékok, hűtőmágnesek, amik sok-sok örömet szereznek nap, mint nap. Így teljes az élet, így jó élni, az emlékekkel, a kedves tárgyakkal körülvéve.

DE A LAKÁSOD MÁSKÉPP ADD EL!

Szüntesd meg a zsúfoltságot!

A zsúfoltság optikailag csökkenti a teret és kisebbnek láttatja a helyiséget. Elvonja a figyelmet a lakás valódi méreteiről és előnyös adottságairól. Csak annyi bútort hagyj a lakásban, amennyi a napi életviteledhez kell, ne többet! Az eladás alatt lévő lakásban a bútorok célja a funkciók bemutatása. Ha eladásra kínálod a lakást, akkor már a meghirdetéskor kezdj el pakolni, rendszerezni, szelektálni és dobozolni. Gondolj arra, hogy előbb vagy utóbb úgyis költöznöd kell… Megkönnyíted a munkádat, ha már apránként elpakolod az éppen szükségtelen dolgokat (pl. ritkán használt konyhai gépek, téli ruhák nyáron, nyári ruhák télen), így a tényleges költözéskor már csak a mindennapos használathoz szükséges dolgokat kell elcsomagolnod.

Olvasd el azt a cikket, segít a rendszerezésben

Dísztárgyakból, kiegészítőkből csak annyit hagyj elöl, amennyi a bútorok mellé díszítésként, hangulatkeltésként kell, az apró emlékeket, csecse-becséket viszont inkább pakold el. Minél kevesebb apróság van a lakásban, annál rendezettebbnek és átláthatóbbnak tűnik a helyiség.

Személytelenítsd a lakásod!

Pszichológiai tesztek kimutatták, hogy az emberek kényelmetlenül érzik magukat, ha úgy érzik, hogy elszakítanak valakit az otthonától, a kedvenc helyétől, tárgyaitól. Ha lakásnézéskor a TE ÉLETEDDEL szembesülnek, tudat alatt azt érzik, , hogy belelépnek, feldúlják, tönkre teszik azt. A személyes tárgyak, gyermekrajzok, családi fényképek meggátolják őket abban, hogy magukénak érezzék és el tudják képzelni az életüket a lakásban. Ezért személytelenítsd, semlegesítsd eladó lakásodat! Csomagold el a személyes tárgyaidat, családi fotókat és a gyerekek rajzait. Ha fájdalmasnak érzed, akkor azt is megteheted, hogy csak a megtekintés idejére teszed el…Semleges témájú és a lakás színvilágába illeszkedő képek és dísztárgyak legyenek csak elől! Szedd le a hűtőmágneseket, mert személyes emlékeket idéz és rendetlenség hatását kelti! A fürdőszobában se a tusfürdők, fogkefék és fogselymek látványa fogadja a vevőt, ez számára kellemetlen benyomást kelt! Pakold el ezeket ez kosárba és amíg a vevő ott van, tedd el szem elől!

Még többet az üzletasszonyokról ITT!

Szellőztess ki alaposan!

Minden lakásnál, de különösen, ha benne laksz, nagyon fontos a friss levegő, a jó illat. Ne az ebéd vagy vacsora idejére szervezd a megtekintést, és a vevő érkezése előtt minden esetben alaposan szellőztesd ki a lakást. Legalább 5 percig tárd ki az ablakokat, kereszthuzattal küldd ki a kellemetlen szagokat és frissítsd fel a helyiségeket.

 Dekorálj, csinosíts, stagingelj!

A konyhában a legfontosabb a rend és a tisztaság. A munkapultról pakolj el minden ételt, élelmiszert és munkára emlékeztető dolgot, pl. késkészlet vagy szeletelő gép. Kivéve a kávéfőzőt, ha az dekoratív! Sőt, ha a vevő érkezése előtt főzöl egy jó kávét, meglásd, jól fog indulni a bemutatás. Ha nem lakod a lakást, terítsd meg az étkezőasztalt, mintha vendéget várnál… Tegyél egy csokor virágot az asztalra. Válassz minőségi igényes selyemvirágot vagy egy csokor friss virág még szebb. A szalvétadíszekről se feledkezz meg. A hálószobában tedd el az ágyneműket, az ágyat takard le ágytakaróval és helyezz ki színben harmonizáló díszpárnákat! Nagyon feldobja az ágyat egy szép ágysál vagy takaró is. A nappaliban a kanapéra tegyél ki díszpárnákat, a dohányzóasztalra egy kellemes kompozíciót virággal, gyertyával, dísztárggyal. Hogy mit és hogyan helyezz el, abban EZ A CIKK ad Neked néhány tanácsot…

Ha a vevő érkezése előtt megteszed ezeket az apró változtatásokat, akkor a vevőd már az első látogatáskor jól fogja ott érezni magát. Ha pedig jól érzi magát, akkor könnyebben el tudja képzelni leendő otthonaként.

Gondoltad, hogy a lakás dekorálásával elvarázsolhatod a vevődet? És hogy ez mindössze 2 órát vesz igénybe? EBBEN A CIKKBEN megtudhatod, hogy lehet ezt ilyen gyorsan elérni… ezt hívják Rapid Stagingnek…