Bútorozottan adod ki a lakásod?  Megosztom Veled néhány tippem, hogyan keress még többet lakásod kiadásából!

Ha kiadó lakásod jó helyen van és sorban állnak érte a bérlők, akkor Te nagyon szerencsés vagy! Ugyanakkor, ha vonzóbbá teszed, életet viszel bele és megmutatod a benne rejlő lehetőségeket, akkor ki tudod hozni a maximumot a bérleti díjból! Az emberek érzelmi alapon döntenek és ha beleszeretnek a látványba, ahhoz ragaszkodni fognak és nyert ügyed van! (Majd utólag megmagyarázzák a döntésüket racionális érvekkel is) Ha kevésbé előnyös helyen van a lakásod, akkor mindenképp fogadd meg a lenti tanácsokat és jobban ki fogod adni a lakásod!

Legyen tisztaság a lakásban!

Ha bérbe akarod adni a lakásodat, a tisztaság alapvető fontosságú. Ha tisztán adod át a lakást, akkor jogosan várod el ezt a bérlőtől is! Csinálj egy alapos nagytakarítást, különösen a konyhában és a fürdőszobában! Ügyelj a részletekre is, mint pl. a fürdőszobai csaptelepek vagy a konyhapult… Ne feledkezz meg az ablakokról sem! Ha koszos, az sokat levon a lakás értékéből!

Tarts rendet és ezt várd el a bérlőtől is!

Ha Te tulajdonosként jó gazda módjára vigyázol a lakásodra, akkor a bérlőid is így fognak tenni, amit el is várhatsz tőlük! Ellenkező esetben miért gondolod, hogy vigyáznak az ingatlanodra, ha Te magad sem teszel úgy?

Vigyél életet a lakásba!

Ha a meglévő bútorokat feldobod némi dekorációval, és harmonizáló színekkel kiegészíted az alapberendezést, minimális költséggel „élettel” töltöd meg a teret, ahol jó lenni és ahova jó hazamenni! A fürdőszobába tegyél például egy szőnyeget, egy dekoratív szappantartót és zöld növény(eke), amivel spa- és wellnesshangulatot csempészel a helyiségbe…még ha nem a legutolsó divatirányzat szerinti is a fürdőd… igazán fel lehet dobni velük a helyiséget!

Mutasd meg a bérlőnek a lakásodban lévő extra lehetőségeket is!

Ha megmutatod a lakásod nyújtotta az extra lehetőségeket is, akkor nagyobb eséllyel nyered meg a bérlődet, hogy a Te ingatlanodat válassza…. gondolok itt például egy üres földszinti bicikli tárolóra, ahova a bérlőd beteheti a kerékpárját, hogy ne kelljen az értékes bringát minden nap többször felcipelnie az emeletre…vagy egy kellemes erkélyre, ahol a reggeli ébresztő kávéját a kelő nap fényében fogyaszthatja el?

Ismerd a lakásod előnyeid és tudd, ki lesz az ideális bérlőd!

Ha ismered a lakásod előnyeit és meg tudod határozni, hogy kik lesznek azok, akik a tágabb környék, a ház vagy maga a lakás elhelyezkedése és adottságai alapján a te lakásod fogják választani, akkor az ő igényeikhez igazítva kínáld a lakást. Ha például egy közlekedési csomópontban lévő többszobás, nagyméretű lakásod van, az tökéletes lehet több diáknak, akik osztoznak a szobákon és a költségeken. Ugyanakkor egy kertvárosi, zöldövezeti kertkapcsolatos társasházi lakást valószínűleg gyermekes családok fognak keresni…

Ne feledd, hogy ami az egyik embernek előny, az a másiknak hátrány és fordítva! Például a te jó közlekedéssel bíró lakásod előny az autó nélküli, tömegközlekedést használóknak, ugyanakkor kimondottan hátrány autóval rendelkezőknek, akik ott nem tudnak megállni, parkolni és tárolni az autójukat!

A hirdetésed keltse fel a célcsoportod figyelmét!

Úgy írd meg a hirdetésed, hogy a leendő bérlőid magukra ismerjenek benne! Már a címben hívd fel a figyelmüket a lakásra és a lakásodnak azokat az előnyös tulajdonságait emeld ki részletesebben, ami nekik fontos és őket érdekli. Mutasd be a környék iskoláit és játszótereit, ha kisgyermekeseket vársz vagy ecseteld a közeli pubokat, romkocsmákat és gyorséttermeket, ha fiatalokat fogadnál szívesen. Készítsd jó minőségű fotókat a lakásról, ahol látszanak a térkapcsolatok és ne feledkezz meg az alaprajzról sem! Segíts a bérlőid elképzelniük a lakásod, ezzel mindenkinek időt és energiát takarítasz meg…

Ha tanácstalan vagy, hogy ki is a te ideális bérlőd és hogyan szólítsd meg őket, keress meg ezeken az elérhetőségeken és nagyon szívesen segítek akár tanácsadással, akár a hirdetésed elkészítésével!