A Vörösmarty Színház Chicago előadása elnyerte a legjobb zenés előadásnak járó Színikritikusok Díját! Az elismerést szeptember 22-én az előadás rendezője, Horváth Csaba és a két főszereplő, Kiss Diána Magdolna és Varga Gabriella vette át a Katona József Színházban rendezett ünnepségen! Akár sorsszerűnek is mondhatjuk, hogy napra pontosan pont egy évvel ezelőtt lett bemutatva a musical a Vörösmarty Színházban.

Vörösmarty színhát, Chicago

A Színházi Kritikusok Céhe idén 40. alkalommal nyújtotta át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit elismerő Színikritikusok Díját. Idén huszonkét színikritikus vett részt a voksolásban, akik ezúttal is 15 kategóriában adták le voksaikat. A helyezésekért adott pontok megszámlálásával kialakult a legjobbak listája, amelyen kategóriánként három (holtverseny esetén négy) név volt található, a győztesek személyére szeptember 22-én, a Katona József Színházban tartott gálaesten derült fény.

Vörösmarty színhát, Chicago

Az idei, 2019/20-as évadban ünnepli a Vörösmarty Színház önálló társulata megalakulásának negyedszázados évfordulóját, így rögtön egy komoly elismerés elnyerésével indul a jubileumi évad, amelyre büszke a teljes társulat.

Vörösmarty színhát, Chicago

Az eredményhirdetés során három kategória díja került vidékre, a legjobb zenés/szórakoztató előadásét a székesfehérvári teátrum hozta el, a Horváth Csaba rendezte Chicagóval. Nemcsak a kritikusok, hanem a nézők körében is kedvelt musical zenei vezetője, valamint egyik karmestere Dobri Dániel, karmester társa pedig a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar vezetője, Ruff Tamás.

Vörösmarty színhát, Chicago

Érdekesség, hogy a musicalben Magyarországon most először, a Mary Sunshinet megtestesítő Vásáry André a mű eredeti hangfekvésében énekli a betétdalokat. Minden idők legsikeresebb Broadway musicalje október 25-én újra műsoron lesz a Vörösmarty Színházban, így aki még nem látta, most végre megnézheti.

További információ az előadásról: www.vorosmartyszinhaz.hu