Egy olyan globális válság közepette vagyunk, amely nem csak veszélyeket, hanem lehetőségeket is magában hordoz. Erről ír 2020. november 16-án megjelent, „How we can build a better world” című könyvében prof. Dr. László Ervin, a Budapest Klub alapítója és elnöke. A járvány még jó ideig éreztetni fogja hatásait, azonban dönthetünk úgy, hogy megragadjuk a lehetőséget és egy új, jobb világot teremtünk.

Dr. László Ervin

Előre nézni

„Karba tett kézzel ülni és várni, hogy a válságnak vége legyen, azt jelenti, hogy sorsunkat a szerencsére bízzuk. A járvány előtti életet már nem kapjuk vissza, de rajtunk áll, hogy teremtünk-e egy élhetőbb világot, amelyben az ember és az élet szférája egy kiegyensúlyozottabb, harmonikusabb kapcsolatot alkot.” – mondta László Ervin.

„How we can build a better world” című könyvében azt írja, nem reális, ha a régi életünket várjuk vissza. Az viszont sokkal inkább valószerű, ha megkíséreljük az előrelépést és egy jobb jövő megteremtését. Szerinte a globális válság álruhában bizonyulhat áldásnak. Meg kell küzdenünk ugyan a veszélyekkel, akadályokkal, de élhetünk az általa kínált lehetőségekkel, hogy egy fenntarthatóbb, kiegyensúlyozottabb világ lakói lehessünk.

Mi a megoldás?

A könyv tartalmaz egy gyakorlati útmutatót is, mely segít abban, mi az egyének és a társadalom szerepe ebben a helyzetben. Olvashatunk benne a globális szintű tudatosításról, mely Ervin szerint az első lépés. Ismerjük fel, hogy Földünk egy olyan ajándék, melyet meg kell becsülnünk és az önző érdekeket háttérbe szorítva őriznünk kell épségét! Ahhoz, hogy a következő válságokat is leküzdjük, a jelenlegi helyzetben kell jól átgondolt döntéseket hozni és mindenekelőtt: cselekedni.A könyvben megfogalmazásra kerül, hogy fontos feladatunk van. A globális átalakulás és változás érdekében gondolkodás- és szemléletmódunkon kell gyökeresen változtatnunk, melyet ugyan egyéni szinten kell elkezdeni, cselekedni viszont együtt, egymást segítve.

László Ervin „How to build a better world”.

László Ervin „How to build a better world” című könyve elérhető az Amazonon papír alapú könyv és Ebook formájában.

Háttérinformáció:

A Budapest Klub, olyan kreatív emberek informális szövetsége, akik a tudomány, a művészet, és a spirituális kultúra legkülönbözőbb területeit képviselik. A Budapest Klub elkötelezett egy javaslat mellett, amely szerint csak sajátmagunk megváltoztatásával változtathatjuk meg a világot – és ahhoz, hogy magunkat megváltoztassuk szükséges egyfajta rálátás és felfogás, amely szerint az új paradigma a tudományban, a művészetben és a spiritualitásban biztosítja ezt a legjobban. A szervezet tagjai és tiszteletbeli tagjai többek között Őszentsége a XIV. Dalai Láma, Peter Russell, Mihail Gorbacsov, Milos Forman, Sharon Stone, Liv Ullmann, Karan Singh, Deepak Chopra, Csíkszentmihályi Mihály, Jane Goodall, Ken-Ichiro Kobayashi, Peter Gabriel, és Sri Sri Ravi Shankar.

The club of Budapest

Az alapító elnök Prof. Dr. László Ervin. A ma Olaszországban élő professzor zongoraművészként, filozófusként és jövőkutatóként egyaránt nagy elismertségnek örvend világszerte. 1932-ben született Budapesten. Pályáját zongorista csodagyerekként kezdte. 15 évesen kapott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán művészdiplomát, és megnyerte a Genfi Zongoraverseny nagydíját. Ettől kezdve, mintegy 20 éven át Európa- és Amerika szerte a világ egyik élen járó zongoraművészeként koncertezett.

1966-tól kezdődően pályát módosít, és a tudománynak szenteli életét: filozófiát, tudományos rendszerelméletet és jövőkutatást adott elő, és kutatott az Egyesült Államok (Yale, New York, Princeton stb), valamint Európa és a Távol-Kelet számos egyetemén. Hét évig az ENSZ Továbbképzési és Kutatási Intézet programvezetője. A Római Klub tagja, 1984-ben költözik Olaszországba. 1993 óta a Budapest Klub Alapítvány alapító elnöke. Több mint ötven könyv szerzője vagy társszerzője, műveit több mint húsz nyelvre fordították le. További harminc kötetet szerkesztett, köztük egy négykötetes enciklopédiát. Cikkek és tudományos közlemények százai tartoznak tudományos munkásságához. Írásait rendszerelméleti-, interdiszciplináris-, jövőorientált szemlélet, globális gondolkodás, a társadalomtudományok és a természettudományok egységes szemléletben való vizsgálata jellemzik.

László Ervin a párizsi Sorbonne Egyetemen a legmagasabb tudományos fokozatot kapta meg, négy egyetem választotta díszdoktorává (az Egyesült Államokban, Kanadában, Finnországban és Magyarországon) és a Magyar Tudományos Akadémia tiszteletbeli tagja címet is megkapta. Számos díjjal tüntették ki, többek között 2001-ben megkapta a japán békedíjat (Goi-díj), 2004- és 2005-ben Nobel-békedíjra jelölték.