A Volver La Vida mexikói-magyar énekes párosa, Manuel B. Camino és Bojta Zsuzsanna már évek óta jeles képviselője Magyarországon a latin klasszikus zenének. Együttesükkel, a Volver La Vidá-val felléptek már fesztiválokon, együttműködtek a Honvéd Férfikarral, meghívták őket több helyszínre, a Bartók Rádió által közvetített koncertjük is volt a Márványteremben, és nemsokára a Nemzeti Táncszínház nagytermében egy fergeteges tangó showban varázsolják el a közönséget zenéjükkel.

Cultcafé! Széles repertoárjuk a mexikói zenétől az argentin tangókon át felöleli a latin zenei kultúra számos zenei stílusát. Rendszeresen, tematikus koncerteket adnak a Premier Klutcaféban. A legújabb programjuk bemutatója október 16-án este 19:30-kor lesz, DUENDE – a latin szenvedély címmel. A program különlegessége, hogy ezúttal Ferencz Gabriella színművésszel közösen idézik meg az andalúz világot, García Lorca prózáival körülvéve fejtegetik a „fekete hangok” titkát.

„… a duende erő, nem pedig cselekvés; harc, és nem gondolkodás. Egyszer egy öreg gitárművésztől ezt hallottam: „A duende nem a torokban van; a duende belülről jön föl, a talpból.” Nem képességről van hát szó, hanem valóságos élő stílusról, egyszóval vérről; valami nagyon öreg kultúráról és pillanatnyi alkotásról. Ez a „titokzatos erő, amit mindenki érez, de egyetlen filozófus sem tud megmagyarázni”, végső soron a föld szelleme.” /Federico García Lorca/

A nézők és művészek biztonsága érdekében vigyenek magukkal maszkot, kézfertőtlenítés és testhőmérséklet-mérés várható a bejáratnál, hogy mindannyian biztonságban érezhessék magukat. Tágas térben, asztalos ültetéssel várják mindazokat, akik Andalúziába vágynak. Ígérik, elviszik oda az érdeklődőket, ha csak egy estére is.

Jegyek kaphatók a helyszínen és elővételben ezen linken:

https://www.ticketportal.hu/event/Volver-La-Vida

Volver La Vida – DUENDE promotional /Bojta Zsuzsanna & Manuel B. Camino feat Ferencz Gabriella/: