A fül, mint veszélyforrás. A tavaszi és nyári hónapokban fokozottan oda kell figyelnünk a fülünk egészségére, hiszen a gyulladásos betegségek legtöbbje ilyenkor, a fülre koncentrálódik. A középfülgyulladás jelei igen hamar megmutatkoznak, akár huzatban való ücsörgés is előidézheti a betegséget, vagy éppen a klíma, de akár a víz is. A fülgyulladás leginkább bakteriális eredetű és legtöbbször a fiatalabb korosztályt érintő probléma, de ez nem jelenti azt, hogy a felnőtt vagy az idősebb korosztálynak ne kellene tartani egy-egy hirtelen jövő, kellemetlen jelzéstől.

Lány füllel

Szerencsére vannak olyan házi praktikák és termékek is, amikkel azonnal csökkenteni tudjuk a kellemetlenséget. Mindemellett természetesen, minden esetben érdemes ellátogatni egy szakorvoshoz, aki célzottan és hatásosan tudja megszüntetni a fennálló problémát.

Parajdi sós párna
Parajdi sós párna

A parajdi só nagyjából 84 különböző ásványi anyagot zár magába, aminek jótékony hatásai a gyulladásos területeken hasznosítva azonnali javulást hoznak. A sütőben felmelegített párna, a fülre helyezve enyhíti a nyilalló érzetet és képes lehúzni a makacs gyulladást is. Azonnali fájdalomcsillapításra remek, ráadásul a test bármely területén alkalmazható.

Fülgyertya
Fülgyertya

A fülgyertya használata azoknak javasolt, akik sokat tartózkodnak a szabadban, vízi sportokat űznek, esetleg fülproblémáktól szenvednek. Működése nagyon egyszerű. A gyertyából áramló hő átmelegíti a fülcimpa mikrorendszerét, hatással van a reflexzónákra, továbbá szabályozza a fül-nyirokmasszázs tisztító működését is. A fülgyertyázás során csökken a fül és a melléküregek nyomása, aminek következtében gyorsabban és könnyebben kiürül a fülzsír, a fülcsengés megszűnhet. Az összes Aurecon fülgyertyát a mai napig a régi receptúra alapján, rendszeresen ellenőrzött alapanyagokból körültekintően és magasfokú odafigyeléssel, kizárólag kézzel készítik. 

Kamilla

A strandszezonban a klóros víz is sok bajt tud okozni. Mindenki tapasztalhatta már ezt, amikor is a víz teljesen lefolyik a fülkagylón keresztül, ami végül gyulladás formájában tör a felszínre. Ilyenkor a felesleges víz eltávolítása után, ajánlott néhány házi praktikát is bevetni, hogy minél gyorsabban enyhüljenek a panaszok. A kamilla virágából készült főzetet a fülbe csepegtetve alkalmazzuk, így gyorsan alább tud hagyni a fájdalom is. 

A nyári szezonban a fülbetegségekre hajlamosaknak javasolt a prevencióra helyezni a hangsúlyt és természetes olajokkal is védekezni a fülgyulladás elkerülése végett. Fürdés előtt néhány csepp olaj meggátolja a víz lejutását, így a későbbi panaszok is elkerülhetők. Speciális olajkeverékeket lehet patikákban is beszerezni, de a konyhai olívaolaj is a segítségünkre lehet. A vízi sportok szerelmeseinek pedig, célszerű saját füldugót csináltatni, ami teljesen illeszkedik a fülformához. Érdemes nyáron több figyelmet fordítani a megfelelő fültisztításra is. Az Aurecon fülspray – Holt-tengeri oldat Aloe verával – egy természetes, kímélő ionizált oldat, amely anélkül oldja fel a fülzsírt, hogy irritálná a dobhártyát vagy a fül külső részének csatornáját. A fülspray olyan tengeri eredetű aktív nyomelemeket tartalmazó oldat, amelynek használata a mindennapos tisztálkodásra alkalmas.  Megelőzi a hallójárat eldugulását és a fülzsír túltermelődését.

Alkotónők magazin