A tavasz az új kezdet, az újjászületés időszaka, amikor a régit, a nehézségeket elhagyhatjuk, és egy kiegyensúlyottabb, örömtelibb életet kezdhetünk. A nőknek a mindennapokban számtalan területen kell helytállniunk, méghozzá egyszerre. Ez pedig nem könnyű. A szürke hétköznapok kihívásai, elvárásai terhet rónak rájuk, így könnyen elveszhetnek a temérdek feladat között. Ahhoz, hogy boldog, sikeres és harmonikus életet élhessenek, önmagukra kell találni, és felfedezni az egyensúlyt a munka és magánélet között, nem utolsó sorban pedig az is fontos, hogy a nőiességüket erősítsék. Vicsápi Natália, önismereti tanító, a Nati Method alapítója alább részletezi, hogyan használhatjuk ki ezt az évszakot, hogy egy boldogabb, minőségibb életet kezdhessünk?

Mi kell ahhoz, hogy az élet minden területén és minden szerepben nőnek érezhessük magunkat? A “Nyílj ki nőként” – A változásra vágyó nők programját nem véletlenül tette a tavaszi időszakra Vicsápi Natália, hiszen ez a kivirágzás, az újjáéledés időszaka. A szakember hat évvel ezelőtt álmodta meg ezt a közkedvelt programot, amely segít, hogy megtaláljuk a bennünk rejlő válaszokat, kiegyensúlyozott életet élhessünk, rávezet arra, hogyan teljesedhetünk ki az élet minden területén?! 

Mentorként olyan nőknek segítek, akik a kezükben tartják az irányítást, akár a család körüli teendőkben, akár a munkájukban vagy épp egyszerre több fronton is. Erős nők, akik mégis úgy érzik, megfeneklett az életük. Nem találják a helyüket, legyűrhetetlen elvárásokkal kell szembenézniük, sőt mi több, saját nőiességüket sem tudják megélni. Az egyre nagyobb káosz pedig lassan átveszi az uralmat az életük felett. Nem szeretném, hogy idáig fajuljanak a dolgok, és még több pofont kelljen átélniük. Ezért álmodtam meg a “Nyílj ki nőként” programomat, amelyet idén május 9-12. között tartok – kezdte Vicsápi Natália, a Nati Method alapítója.

A tavasz számomra mindig a kibontakozás és a megújulás időszaka, ezért szervezzük meg minden év májusában ezt a négy napos elvonulást. De mi köze van mindennek a tavaszhoz és az új lendülethez? Évek óta tapasztalom, hogy nem vagyunk képesek igazán élni a nőiességünket. Nem olyan mértékben élik meg sokan, ahogyan valójában kellene, ami harmóniába tenné a női szerepeink közötti összhangot. Inkább úgy tűnik, hogy évről évre egyre inkább bezárkózunk, és átlépünk a férfias szerepekbe, és egy álarcot húzunk magunkra – részletezte Vicsápi Natália, aki úgy véli, ennek a lezárásnak a párkapcsolataink és gyermekeink is áldozatául esnek.

A következő generáció sem látja a természetes női mintát, amit meg kellene mutatnunk nekik. Célom az, hogy a „Nyílj ki, nőként” programmal ráébresszem a hölgyeket arra, merre tartanak a nőiességükben, és hol akadtak el. Szembesítem őket azzal, milyen sok sérelmet, kudarcot hurcolnak magukban bizonyos szerepeikben, különösen a feleség vagy barátnő szerepben. Gyakran kell szembe néznünk azzal, a párkapcsolatunkban eljutottunk odáig, hogy csak egymás mellett vegetálunk, ahelyett, hogy boldogan élnénk együtt. Ezért az első és legfontosabb lépés ahhoz, hogy kinyíljunk nőként, az, hogy tudatosítsuk azt a tényt, ameddig az édesanyánk el tudott jutni, addig vagyunk képesek mi is elérni. Az agy ugyanis nem tesz különbséget nő és nő között, tehát anya és lánya között. Hanem ugyanaz a program alapján működik. Tehát amilyen programot édesanyánkról elraktároztunk, ugyanazt tesszük mi is, csak a technika különbözik. Ezért az első és a legfontosabb, hogy megnézzük a generációs vonalat. Majd a másik releváns téma, hogy megnézzük, melyik szülőnek a viselkedés mintáját vettük át, és másoljuk egy életen keresztül – világított rá az önismereti tanító, aki azt is elárulta, a „Nyílj ki, nőként” program célja, hogy ne csak kívülről, hanem belülről is megmutassák a nőiességüket.

Az érzelmileg manipulatív viselkedéseket hagyjuk el, és helyettük tanuljunk meg valódi nőként reagálni a kihívásokra. Az intimitás a nő életében is kiemelt téma, viszont ennek ellenére még mindig sok hölgy nem tud őszintén kommunikálni erről a partnerével. Az eltéréseket a nők és a férfiak között pedig el kell fogadnunk, meg kell értenünk, mások vagyunk, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetünk boldogok együtt. A „Nyílj ki, nőként” program hat éve alatt több ezer nőnek segítettem a férjem együttműködésével. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a résztvevők 98%-a képes volt olyan mértékű változásra, hogy a párkapcsolataik nem szakítással vagy válással végződtek, hanem erősödtek a kapcsolatukban, és boldogan élik az életüket együtt. Az én üzenetem és célom minden nő számára: nyíljunk ki, és éljünk boldogan a nőiességünkben!