Komárom-Esztergom megyei óvoda nyerte meg az újHÁZ Centrum óvodafelújító pályázatát. A Pöttöm Fürdő Programra többségében vidéki óvodák jelentkeztek, amelynek fődíja egy egymillió forint összértékű mosdófelújítás volt. Emellett a hálózat a tíz legtöbb szavazatot gyűjtő intézménynek egy-egy kültéri játszóházikót adományoz. A beküldött fotókon látható, hogy nagyon sok a felújításra szoruló mosdó, és a jelentkezések száma alapján igény is lenne a megszépítésükre.

Dr. Rázsóné Szórády Csilla, az újHÁZ Centrum cégvezetője, Szekeres Nóra műsorvezető, és Faragó Tamás a Clair & Curtis Communication kreatív igazgatója választotta ki az álommosdó nyertesét. A zsűri tagjai a döntéskor nagyon nehéz helyzetben voltak, mivel sok a felújításra szoruló mosdó, és számtalan ötletes és kedves gyerekrajzot küldtek az intézmények. „Köszönjük, hogy a gyerekek bepillantást engedtek alkotásaikkal az álommosdójukba. Nagyon jó volt látni a sok színes és kreatív rajzon, mire is vágynak az óvodások. Örömmel tölt el, hogy a Pöttöm Fürdő Programnak köszönhetően mindez nem csak egy álom marad” – mondja Szekeres Nóra, a program nagykövete.

A Pöttöm Fürdő nyertese az Alkotónők magazinban

A Pöttöm Fürdő Programra országosan összesen 68 óvoda jelentkezett idén. A beérkezett rajzokból látszik, hogy a pályázó óvodák ezúttal is komolyan vették a feladatot, hiszen nagyon ötletes és kidolgozott rajzok készültek. „Idén második alkalommal is úgy szerettük volna megvalósítani a Pöttöm Fürdő Programot, hogy méltón át tudja adni a cégünk filozófiáját, miszerint az újHÁZ Centrum szakértő segítséget nyújt az otthonteremtésben. Az elmúlt húsz évben kollégáink és munkatársaink szakértelmével többezer otthon felépítéséhez és felújításához járultunk hozzá. Ezzel a programmal az óvodások második otthonának komfortosabbá tételében szerettünk volna segítséget nyújtani, és változást hozni mindennapjaikba. A pályázatok alapján úgy érzem, hogy megtaláltuk azt a területet, ahol adni tudunk a helyi közösségeknek” – fűzi hozzá Dr. Rázsóné Szórády Csilla az országos építőanyag-kereskedelmi hálózat cégvezetője.

Az álommosdó nyertese a Lábatlani Zengő óvoda lett, amely jövőre ünnepli 50. születésnapját. Az intézmény mosdói is fél évszázadosak, így a gyerekeknek még nagyobb örömöt okozott ez a születésnapi meglepetés. A fiúk vágya egy külön piszoár volt, hogy ne kelljen mindig a lányokra várni, és minél hamarabb folytathassák a játékot. Az álommosdó dizájnját a gyerekek által alkotott rajz alapján készítik el, így a falakon biztosan megjelennek majd a képen is megtalálható mosolygós állatok. A mosdót az újHÁZ Centrum egymillió forint értékben varázsolja újjá.

A Pöttöm Fürdő Program idén másodszor indult az építőanyag-kereskedelmi hálózat 2016-ban elindított „Jót tenni jó” elnevezésű kampányának részeként. A társadalmi felelősségvállalás jegyében az újHÁZ Centrum a következő években is folytatni szeretné az óvodafelújító programot, hogy a gyerekek igényeit figyelembe véve építse és szépítse környezetüket.

Alkotónők magazin