Pszichológiai előadással egybekötött divatbemutatón láthatta először a közönség két magyar márka, a Pomme Verde és a Hellobaby új kollekcióit. Corata Mónika és Fischer Móni tervezők a női önbizalomért szeretnének tenni a nem csak a testnek, hanem léleknek is szóló új ruhadarabjaikkal. Madár Barabási Tímea pszichológus, arról beszélt, hogy a nők magabiztosságának és önbizalmának erősítésében milyen fontos szerepe van az öltözködésnek is.

2022. november 19-én Budapesten, egy különleges Andrássy úti helyszínen, családias hangulatban mutatta be új őszi-téli kollekcióit a Pomme Verde és a Hellobaby. A márkák mögött álló két divattervező, Corata Mónika és Fischer Móni a ruhadarabokkal a nők lelkének is szerettek volna üzenni, ezért rendhagyó módon egy pszichológust is felkértek, hogy tartson előadást a jelenlévőknek.

Barabási Tímea pszichológus, hipno-pszichoterapeuta, jogász a Fókuszban a NŐ című előadásán arról beszélt, hogy a nők magabiztosságának, önbecsülésében és önbizalmának erősítésében milyen fontos szerepe van az öltözködésnek is. Kiemelte, hogy a a hangulatunkat erőteljesen befolyásolja az öltözetet amit választunk, ha nincs túl jó kedvünk, hajlamosabbak lehetünk nem feltétlenül olyan ruhadarabokat választani amelyek előnyösek számunkra, ha jobb kedvünk van, akkor több figyelmet fordítunk a megjelenésünkre. És ez miért ne működne fordítva is? Pszichológiai kutatások támasztják alá, hogy olyan ruházatot tanácsos felvennünk, amelyet kellemes érzelmekkel, mosollyal, jókedvvel társítunk, még akkor is, ha nem érezzük magunkat, hogy topon lennénk azon a napon. Tímea szerint az önbizalmunk rendkívül fontos a saját értékeinknek a megítélésében, és a céljaink elérésében is segítségünkre van – ezért is fontos a tudatos öltözködés.

„A divat és az öltözködés mindig nagy szerepet töltött be a nők életében. A stílus egy nő védjegye lehet. Annyi mindennek kell megfelelnie egy mai nőnek, család, gyereknevelés, házimunka, karrier, és elvárt a kifogástalan megjelenés is! Én azzal próbálom segíteni a hölgyeket, hogy a ruháimat úgy alkotom, hogy azok kényelmesek, izgalmasak, jól variálhatóak legyenek és ezáltal picit megkönnyítsem a rohanó mindennapok alatt az öltözködés nehézségét. Egy kis önbizalmat és magabiztosságot adva, mert ha egy nő,- egy anya boldog , akkor mindenki boldog. Az elmúlt évek és a jelen helyzet megpróbáltatásai mindannyiunk számára kihívást jelentenek, úgy érzem, ez a divatbemutató különlegesre, ugyanakkor szórakoztatóra és elgondolkodtatóra sikerült. A szezon válogatott kollekciója mellett fontos volt a felelősségvállalás és felhívás is egyben a magyar női divat, ruhák népszerűsítésére” – mondta Corata Mónika, a Pomme Verde tulajdonosa, aki most először dolgozott együtt a bemutatón szereplő másik márka, a Hellobaby alapítójával.

„Nagyon örültem, amikor Mónika megkeresett a közös divatbemutató ötletével, aminek hívószava nem csak az új kollekcióink bemutatása, hanem plusz mondanivalója is van. A ruháinkat mi tervezzük, célközönségünk a magyar nők, fókuszban a letisztult vonalak, kiváló minőség, stílus, kényelem és nem utolsó sorban a megfizethetőség” – mondta Fischer Móni.

A Hellobaby alapítója hozzátette: “A női lét fontos része, hogy nőiesnek érezzük magunkat életünk bármely időszakában. Ha olyan ruhát tudunk viselni, amiben jól érezzük magunkat és a divatnak is megfelel, akkor olyan magabiztos, önazonos kisugárzásunk lehet, amilyenre sokan vágyunk. A Hellobaby különös figyelmet fordít kollekciói tervezésére és az anyagok kiválasztására. Az áldott állapot, a kismama lét életünk egyik legmeghatározóbb időszaka. Ilyenkor fokozottan fontos, hogy lelkünket minél több pozitív és boldog inger érje. Ez egy érzékeny és rövid időszak, amit még különlegesebbé tehet, ha a kismama az egyre kerekedő hasát büszkén tudja megmutatni egy elegáns vagy akár egy sportosabb ruhában. Ruháinkat ezzel a sokoldalú gondossággal készítjük számukra, hogy egyedülállóvá és kényelmessé tegyék ezt a kilenc hónapot, majd ezután is méltó helyük legyen ruhatárukban.”
További információk:

https://pommeverde.com

https://www.facebook.com/pommeverde

https://www.instagram.com/pommeverde/

https://hellobabycollection.com/

https://www.facebook.com/HelloBabyCollection

https://www.instagram.com/hellobabycollection/

https://www.facebook.com/madarbarabasitimea

https://www.instagram.com/timea.madar/