Sok hölgy tekint az arcápolásra úgy, mint egy folyamatos feladatra a szépség, a bőr egészségének megőrzése érdekében. Mások pedig úgy vélik, csupán tüneti kezelést igényel az arcbőr. Amikor dehidratáltak érzik, bekrémezik, amikor úgy látják, hogy ideje eltávolítani az elhalt hámsejteket, bőrradírhoz nyúlnak. Amikor pedig megjelennek az első ráncok, segítségért kiáltanak.

A Natics organikus arcápolókat gyártó magyar vállalkozás termékfejlesztési vezetője szerint azok járnak el helyesen, akik rendszeres arcápolási rutint folytatnak, mindemellett pedig tudatosan állnak hozzá a termékválasztáshoz, és egész évben odafigyelnek a megfelelő külső és belső hidratálásra. Éppen ezért Oláh Róbert összegyűjtött három plusz egy okot, miért érdemes megfogadni tanácsait és miért javasolt organikus, klinikai tisztaságú hatóanyagokat tartalmazó arcápolókat használni minden nap.

1. A bőrkép javul és fellélegzik

1. A bőrkép javul és fellélegzik

A rendszeres arcápolás kiindulópontja az arctisztítás. Megdöbbentő, de sokan nem mossák meg az arcukat nemhogy erre a célra kifejlesztett készítménnyel, de vízzel sem. Ez pedig hatalmas hiba. A reggeli és esti arctisztítás során ugyanis eltávolíthatjuk a lerakódott szennyeződéseket, az elhalt hámsejteket, ennek nyomán pedig az arcbőr vérkeringése felpezsdül és felkészül az arcápolási rutin következő szakaszaiban a bőrbe juttatott hatóanyagok befogadására. A megfelelő készítményekkel történő arctisztítás ráadásul hozzásegít a pattanások visszahúzódásához és a gyorsabb hegesedéshez is.

„Használj micellás gélt, vagy micellás vizet az arctisztításhoz naponta két alkalommal, a reggeli és az esti tisztálkodás részeként” – tanácsolja a Natics termékfejlesztési vezetője.

2. A bőr rugalmasabbá és tónusosabbá

A tisztítást követően a feladat az, hogy megfelelő hatóanyagokat és tápanyagokat juttassunk az arcbőrbe. Ezt elsőként szérummal, majd arckrémmel vagy fluiddal tudjuk a legegyszerűbben megvalósítani. Ezek rendszeres használata elősegíti a bőr regenerálódását, megfelelő hatóanyagok alkalmazása esetén pedig a bőr látványosan feszesebbé, szebbé válhat. Fontos azonban, hogy minden esetben a bőrtípusunknak megfelelő készítményeket használjunk és ne terheljük túl az arcbőrt túlságosan nehéz krémekkel. Törekedjünk arra, hogy az általunk használt termékek tartalmazzanak C-vitamint, hialuront, peptideket és antioxidánsokat is.

A bőrkép javul és fellélegzik

„Töltsd ki egy bőrtípustesztet, majd az eredmény függvényében válogass az arcápolók között. Ha teheted, válassz egy szérumot és egy hozzá tartozó, vagy hozzá megfelelően társítható fluidot is” – húzza alá Oláh Róbert.

3. A ráncok enyhülnek egyenetlenségek fakulnak

Ha a fentieket megfogadva alakítjuk ki arcápolási rutinunkat, már néhány nap elteltével is látványosan javul majd a bőrünk összképe és a ráncok is enyhülnek majd. Rendszeres használattal és megfelelő hatóanyagokkal a mikroráncok eltűnnek, s akár éveket is fiatalodhat bőrképünk.

„Arcápolási rutinunkat egészítsük ki C-vitaminos szérummal és rendszeres időközönként végezzünk el AHA vagy BHA alapú a hámlasztást is az eredmények fokozása érdekében” – teszi hozzá a szakértő.

+1 Egészséges bőr, magabiztos megjelenés

Egészséges bőr, magabiztos megjelenés
Fresh woman taking care of her eye zone

A rendszeres és tudatos arcápolás tehát hozzásegít bennünket az egészséges és fiatalos bőrképhez, melynek eredményeképpen mi magunk is magabiztosabbakká válunk. Jól fogjuk érezni magunkat a bőrünkben, emelt fővel járunk majd az utcán, természetes szépségünket pedig mások is észreveszik és megdicsérik majd. Az első benyomás az élet minden területén sokat számít: az ápolt arcbőr hozzásegít bennünket a kapcsolataink kialakításában is.