Foci meccs. Tömeg, zászlók, mezek, festett szurkolói arcok, üvöltés, ökölrázás, fütyülés. Aztán kizúdul a stadionból a tömeg, szétszélednek a szurkolók, elcsendesedik a környék. A közelben lakókból kiszakad egy sóhaj: vége van. Megpihennek az idegek, az emberek kimerészkednek az utcára.

A szurkolók félelmetesek a számunkra, de a zord külső érző szívet takar. Ezek a marcona férfiak összefogtak azért, hogy megvédjék azokat, akik nem tudják megvédeni magukat. Összefogtak az állatokért. Facebook oldalukon számos információt találunk a Szurkolók az állatkínzás ellen csapatról. Ők azok, akik nem félnek, akik a leglehetetlenebb, a legembertelenebb körülmények közül is kihozzák az állatokat. Kihozzák, mert szeretik nem csak saját kedvenceiket, de a másokéit is, és nem csak szeretik, de felelősséget is éreznek irántuk és tenni is akarnak azért, hogy élhetőbb körülmények közé kerüljön minden állat. Arc poétikájuk: Hangot adni a hangtalanoknak. Már majdnem egy éve dolgoznak töretlenül az ügyért, mely egy Margitszigeti séta alkalmával fogalmazódott meg bennük. A kérdés az volt, hogy ők, a szurkolók, hogy tudnák segíteni a magyar állatvédelmet. A végső lökést az adta meg, hogy az agyonkínzott Fülöp névre hallgató kutya feladta a harcot.

Kutya_Be

Fülöp története bejárta a magyar szurkolói társadalmat és a szurkolók úgy döntöttek, hogy fel kell emelni hangjukat az ártatlan, elesett, megkínzott és rossz körülmények között tartott állatok védelmében. Sok munka és szervezés eredményeképp, a szurkolók, a civilekkel és több állatvédő egyesülettel Nagycserkeszen, 2017. június 25-én egy békés gyertyás felvonuláson megemlékezett Fülöp kutyáról. Ezzel hívták fel a figyelmet a brutális helyzetre, ami Magyarországon történik.  Ez a megemlékezés azért volt egyedülálló, mert összefogta az ellentétes oldalon álló szurkolói csapatokat. 1500 ember vett részt a demonstráción, az emberek 50%-a civil a másik 50% szurkoló volt. A megemlékezés után rohamosan nőtt a Szurkolók az állatokért csapattal szimpatizálók száma, mely a mai napig töretlen. Weboldalukon a sok hasznos információ mellett számos termék található melyek természetesen mind az állatokkal kapcsolatosak, s arra szolgálnak, hogy a megmentett állatok gyógykezelését, elhelyezését fizetni tudják.

Kutya_Be_1

Kedves olvasók! Fogjuk meg mi is e bátor férfiak kezét s csatlakozzunk harcukhoz. Csatlakozzunk, ha másképp nem azzal, hogy amennyire tőlünk telik támogassuk őket. Ha mással nem a napi egy doboz cigarettánk árával. Számlaszámuk: 11711065-21449424-00000000 Amennyiben úgy érzi a kedves olvasó, hogy többet is tudna, akarna segíteni a fiúkat az alábbi elérhetőségeken találja:

 

https://szurkolok.shop/

SZURKOLOKANI@GMAIL.COM

Mobil:36/ 30 751 2340