A tavasz felé közeledve sokan kapkodni kezdenek, hogy a nyári időszakra elérjék a hőn áhított álomalakot. A jó hír az, hogy végre egy olyan exkluzív szalonban fogyhatunk, szabadulhatunk meg a narancsbőrtől, és méregteleníthetünk, amely egyszerre segít kikapcsolódni a hétköznapok forgatagából, és még az egészségünket is támogatja. Mudra Ágnes, a szalon tulajdonosa aerobic oktató, többszörös magyar és német bajnok, világbajnoki ezüstérmes bodyfitness versenyző tanácsokat ad, hogyan készüljünk fel a tavaszi és a nyári időszakra.

Az életmódváltás területén nagyon fontos, hogy kis lépésekkel kezdjük, amiket be tudunk építeni a hétköznapjainkba. Így az apró sikereket látva egyre motiváltabbakká válhatunk, és örömmel tudjuk folytatni az újabb szokások kialakítását.

Hogyan készítsük fel szervezetünket a tavaszra, a méregtelenítésre?

A télen legyengült immunrendszer erősítést igényel. Például felhívnám a figyelmet az infra lámpa immunerősítő és egyéb egészségre gyakorolt pozitív hatására, a szalonban található sófal számos pozitív élettani hatására és magának a sportnak – sőt igazából csupán! napi 30 perc rendszeres mozgásnak – az egészségmegőrző hatására. Nemcsak ebben az időszakban, hanem az év bármely periódusában úgy kellene táplálkozni, hogy az idénynek megfelelő friss zöldségeket preferáljuk. Én például szinte sosem eszem fagyasztott élelmiszert, mivel az év minden szakaszában lehet idényjellegű friss zöldségeket és gyümölcsöket kapni.

Hogyan lássunk neki az életmódváltásnak?

Kerüljük a fehér lisztes, cukros ételeket, a tejtermékeket, az alkoholt. Fontos a zsírok minőségben és mennyiségben való megválogatása, korlátozása és a mozgás bevezetése a mindennapokba. Nagyon lényeges az irányított táplálkozás, ami a saját szervezetünkkel és céljainkkal összhangba hozott mennyiségű, arányú (szénhidrát, fehérje és zsír) és természetesen minőségű ételeket kell, hogy tartalmazzon. Ha valaki életmódváltásba kezd, annak be kell építenie a rendszeres sportot az életébe. A diéta nem fogyókúra, hanem tudatosan irányított táplálkozás, a céljainknak megfelelően. Napi 30 perc mozgással és egy kis odafigyeléssel az egész életminőség javulni fog!

Hogyan töltsük fel az szervezetünket vitaminokkal?

A vitamin az alapja mindennek. Az egész testünk akkor működik megfelelően, ha a vitaminszintünk rendben van. Minél természetesebb formában kellene feltölteni a kifogyott raktárakat, friss zöldégekből és gyümölcsökből.

Milyen módszerrel érhetjük el a vágyott alakot? 

A zuglói szalonomban Body Space Vaku Therm infrás és vákuumos fitneszgépekkel (felvőbicikli, futópad és elliptikus taposó) segítem a hozzám fordulókat. Olyan komplex hatás éri 30 perc alatt a szervezetet, amely rövid időn belül – már akár az első alkalom után is – látványos eredményt produkál. 22 éve vagyok edző, és ennél jobbat nem találtam. Egyrészt kardió mozgást végzünk, ami kalóriát éget el, másrészt az infra hő hatására az anyagcsere fokozódik, intenzív izzadás jelentkezik az egész testen, a vákuum pedig, mint egy nyirok- vagy cellulitmasszázs különböző rezgésszámokon mozog, ami átmasszíroz, feltöri a lerakódott zsírt és méreganyagokat. Az összesűrített levegőben való mozgás még több energiát igényel, tehát fokozza a kalóriaégetést. Ezen felül a fólianadrág alatt dunszthatás érvényesül, amit öt fajta alakformáló krémmel teszünk még eredményesebbé, melyek teljesen természetesek, nincs bennük sem mesterséges anyag, sem tartósítószer. Ezt a komplex hatásmechanizmust támogatom meg a sófallal, a Harmónia oxigénes vízzel és L-karnitinnel, amihez hozzáadódik a szalon hangulata, hogy mindenki számára feltöltődés legyen a nálam eltöltött énidő.

Mitől annyira hatásosak az Infrasalon gépei?

Ennek a fajta gépnek van egy extra funkciója, ami a narancsbőr eltüntetését még célzottabban és hatásosabban végzi: a váltakozó vákuum. Ez nagyon lényeges, mert a narancsbőr a nők legnagyobb ellensége, és borzasztó makacs dolog. Fél percenként vált a vákuum és a vákuummentes periódusok között. A lényege, hogy a mentes részben a levegő visszatágul, az infra könnyebben eljut a bőrünkig, intenzívebben oldja ki a lerakódott méreganyagokat, majd a vákuumot ráadva intenzíven meghúzza, a nyirokrendszeren keresztül elvezeti azokat, a zsírokkal, fémekkel és a vízzel egyetemben.

Milyen látványos eredményeket értek el a vendégekkel együtt?

Nagyon látványos, centikben és kilogrammokban mérhető változások történtek már egy hónap alatt is, de nincs extrém nagy rekord. Az nem is lenne normális, hiszen ez nem egy csodabogyó. Itt kitartás és rendszeresség kell, de nem extra sanyargatás. Az eredmény pedig tartós és nem utolsó sorban egészséges!

Mit jelent Önnek a sport?

A sport a szerelmem, a munkám, a hobbim, a kikapcsolódás és énidő egyszerre, egy szóval: az életem.

Mióta sportol, milyen eredményeket ért el?

Gyerekkorom óta sportolok valamit. Úsztam, futottam, 19 évesen kezdtem edzőterembe járni. 10 évig aerobik oktató voltam, és többféle szakirányú képesítést szereztem. Majd átnyergeltem a testépítésre. 4 évig versenyeztem: VB ezüst a legjobb eredményem, de többszörös magyar és német bajnok is vagyok. Ezzel a tudással a hátam mögött úgy érzem – és ahogy az eredmények is mutatják – hitelesen tudok tanácsot adni a hozzám fordulóknak. Szeretném, ha tisztában lennének a vendégeim azzal, hogy semmi sem lehetetlen, és a célokat szorgalommal és kitartással igenis el lehet érni!

További információ: