Kutatások szerint kisbabára hiába várakozók jelentős százaléka, orvosilag tökéletesen egészségesek és mégsem érkezik a várva várt jövevény. Erre sokféle magyarázat születik. Egyes nézőpontok szerint a mai stresszes, rohanó világban létfenntartás annyira sok erőt igényel, hogy már nem jut energia a reprodukálásra és a fajfenntartás sérül.

A feszültségek nem kedveznek a fogantatásnak. Az okok közé sorolhatók a környezeti ártalmak, a dohányzás a túlsúly, az alkoholfogyasztás mind, mind csökkenti a teherbeesés lehetőségét. A köztudatban sajnos eléggé kevéssé elterjedt tény hogy a mezei, ártalmatlannak tűnő fogínyvérzés is csökkentheti a fogamzó képességet.

Lélekszintű akadályok

Mind ezek felett a legnagyobb súlya mégis a lelki problémáknak van, hiszen a lélek szinten nem befogadó, kisbabát tervező pár ezzel jelentősen megnehezíti a baba fogantatását. Nem csupán a stressz a mindennapok taposómalma, küzdelme a lét fenn tartásért, hanem ezen felül a családon belüli feszültségek, meg nem oldott nehézségek is akadályt jelenthetnek. A generációs minták sem mindig motiválók. Ha a lány azt látja, hogy az édesanyja a család cselédje nem biztos, hogy szívesen választja ezt a szerepet és ez nem is kell, hogy tudatos legyen.

Felülírni a programokat

A felszín alatt akár több generációra visszamenő lelki terhek is halmozódhatnak, amelyek akár egyenként is jelenthetnek lélek szintű akadályt a fogantatásban, de ha több van belőlük mindenképpen megoldás után kiáltanak. Ezek gyakran egyáltalán nem látványosak, de tudatalattiban működnek és kívülről csak annyi látszik, minden rendben van, a pár szeretné, ha jönne már a baba és valamilyen mindenki számára rejtett okból mégsem érkezik. Emiatt az alap okhoz bekapcsolnak még az önhibáztatások akár a pár mindkét tagjánál, amivel önkéntelenül tovább nehezítik a dolgukat. Ilyenkor érdemes megkeresni a legvonzóbb módszert pszichoterápia, családállítás, Theta Healing vagy Access. Nincs egyetlen üdvözítő módszer, a meddőség kezelésre illetve termékenység növelésre lélekszinten, de ha a pár megtalálja, ami neki működik akkor orvosi véleménytől függetlenül megérkezhet a gyermekáldás. Számos példa van rá, hogy orvosilag meddőnek megítélt párok átélhették a csodát.

Gyermekeinkről még többet ITT!

Az őszinteség segíthet

Gyakran már az is babát hozhat, ha őszintén szembenéz a kisbaba után sóvárgó pár a valódi érzelmeivel milyen változások miatt aggódnak. Tényleg készen állnak-e a gyermekvállalásra vagy csak a naptár szerint itt az idő, mert már x évesek és/vagy a környezetük nyomása miatt választják. Az okok sokfélék lehetnek. Anyagi terhek, munka elvesztésétől való félelem, tudnak-e majd pihenni. Milyen hatással lesz a párkapcsolatra, ha megérkezik a baba? Miről kell majd lemondaniuk? Megváltozik-e a szexuális életük? A leendő anyukák félhetnek a plusz kilóktól is és attól, hogy már nem lesznek kívánatosak gömbölyűbben a párjuk számára. Félelem attól, hogy gyermek lekorlátozza az anyukát fizikailag illetve lelkileg. Le kell majd mondani a baba miatt a gondtalan utazásról, a tanulásról. Félelem lehet a leendő anyukában az anyagi kiszolgáltatottságtól, a szüléstől, a fájdalomtól esetleg akár a szoptatástól is.

Csodát teremthet, ha megszűnik a nyomás

Az is megtörtént eset, hogy a lombik programban sok éves próbálkozás után végre megszületett a várva várt gyermek és rövid időn belül spontán követte a kishúga és közben csupán annyi történt, hogy az anyuka elengedte az akarást. A pici lány pedig úgy döntött, hogy ebbe a könnyed gondtalan energiába már érdemes megérkezni. Vannak, akik a gyógyhatású anyagokra, gyógynövényekre, gyógyteákra, méhpempőre, csodagombára esküsznek, és ebben bizonyára ott van a tudatalatti hit is, hogy ezek, csodaszerek és biztos, hogy segítenek, és valóban. A gyógyhatásuk mellett oldják a kilátástalanság, a tehetetlenség és a már nem tudom, mit tegyek érzését ezzel lelki szintű oldást is adva.  A természetes szelíd gyógymódok gyöngéden hangolják a testet-lelket a kis jövevény, az anyai minőség befogadására.

Mindig van remény és néha már csak egy kis biztatás hiányzik, és hogy valaki segítsen hinni a csodában. Csodák pedig vannak.

Katona Andrea